Δευτέρα , 13 Ιούλιος 2020

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης συνδιαλέγεται με φασίστες και νεοναζί

Ως «παραδοχή πολιτικής ήττας» εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την συζήτηση στη Βουλή από τις συντάξεις στο Μακεδονικό, εκτίμησε ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, «την επιλογή αυτή του προέδρου της ΝΔ».

Ο κ. Ηλιόπουλος επιπλέον καταλόγισε στον αρχηγό της ΝΔ ότι «νομιμοποίησε» τη Χρυσή Αυγή καθώς επιλέγει να συνδιαλλαγεί με το σύνθημα «πουλήσατε την Μακεδονία», ενώ ταυτοχρόνως «επέλεξε έναν ολισθηρό δρόμο για την ίδια την Δημοκρατία».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

«Το γεγονός ότι σήμερα για ένα σημαντικό ζήτημα όπως είναι οι συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην αναφερθεί σε αυτό αλλά στο Μακεδονικό, είναι εξ αρχής μια παραδοχή πολιτικής ήττας γιατί όταν η ΝΔ βγήκε να πει την πρότασή της, “το περίφημο Ασφαλιστικό Πινοσέτ” και απάντησε το υπουργείο Εργασίας, ότι επιφέρει ζημία άνω των 50 δισ. στην κοινωνική ασφάλιση, χάθηκε», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτίμησε δε ως «πιο επικίνδυνο» το να επιλέγει ο αρχηγός της ΝΔ να συνδιαλλαγεί με τους φασίστες και τους νεοναζί με το σύνθημα «πουλήσατε την Μακεδονία» και προσέθεσε: «Όταν επιλέγει να μπει στη συζήτηση “πουλήσατε την Μακεδονία για να πάρετε τις συντάξεις” επιλέγει έναν πολύ ολισθηρό δρόμο για την ίδια την Δημοκρατία».

Απευθυνόμενος δε προς την πτέρυγα της ΝΔ, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι δημιουργείται ένα πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «γιατί αν όντως υπήρξε συνδιαλλαγή στις ευρωεκλογές σε ποιά ευρωομάδα θα είναι;».

«Θα είστε στην ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αυτών που έκαναν συναλλαγή με την ελληνική κυβέρνηση για να πουλήσουν την Μακεδονία, όπως πιστεύετε, ή θα πάτε με τη Λεπέν; Πείτε το ανοιχτά για να ολοκληρωθεί η ιδεολογική νίκη του κ. Βορίδη μέσα στη ΝΔ κι αυτό θα είναι ένα δείγμα εγκυρότητας γι’ αυτά που λέτε», σχολίασε.

Επίσης καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σε συνάντησή του με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έκανε την ούτως ή άλλως «τρομακτική» δήλωση ότι οι νέοι επιλέγουν την αδήλωτη εργασία, πόσο δε μάλλον όταν αυτή συνέπεσε με τον ξυλοδαρμό ανασφάλιστου εργαζόμενου από τον εργοδότη του.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιχειρεί να αθωώσει το ΔΝΤ, ασκώντας αυτή την κριτική που ασκεί για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, ενώ επιλέγει να καταστροφολογεί για ΝΑ νομιμοποιήσει το πρόγραμμά της που είναι μνημόνιο για την εργασία για την κοινωνική πλειοψηφία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή