Παρασκευή , 9 Ιούνιος 2023

Η Γεροβασίλη κατέθεσε στην εισαγγελέα για τις παρακολουθήσεις -Την Τρίτη ο Βαξεβάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τις παρακολουθήσεις, η οποία διενεργείται από τους εισαγγελείς πρωτοδικών Αγγ.Τριανταφύλλου και Κ.Σπυρόπουλο.

Στην κυρία Τριανταφύλλου κατέθεσε το πρωί η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε υποβάλει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο στις 10 Νοεμβρίου υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει η ίδια θύμα παρακολουθήσεων.

«Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων», ανάφερε σε δηλώσεις της και τόνισε ότι πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή». Η ίδια τόνισε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατεύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του, όπως ο Νίκος Δένδιας.

Στην εισαγγελία έχει κληθεί σε κατάθεση και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης, οποίος τελικά θα καταθέσει στην εισαγγελέα κ. Τριανταφύλλου την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου όπως είπε, η κατάθεση του να δoθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του. Ο ίδιος ανέφερε ότι «είναι σάρκα μια το Μέγαρο Μαξίμου, το Pretador και η ΕΥΠ, με κοινό τους θέμα τις παρακολουθήσεις».


Πηγή