Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Η Ρωσία χρειάζεται αποναζιστικοποίηση και όχι η Ουκρανία, δηλώνει η Αλιόχινα των Pussy Riot

Η Ρωσία, και όχι η Ουκρανία, είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, σύμφωνα με την επικεφαλής των Pussy Riot.

Η Ρωσία είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, όχι η Ουκρανία, δήλωσε η επικεφαλής του ρωσικού μουσικού συγκροτήματος – που τάσσεται κατά του Κρεμλίνου – Pussy Riot, η Μαρία Αλιόχινα, η οποία διέφυγε από τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα μεταμφιεζόμενη σε διανομέα έτοιμου φαγητού, καθώς το συγκρότημά της θα ξεκινήσει μια περιοδεία συναυλιών ενάντια στον πόλεμο.

Πρέπει να δικαστεί ο Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, λέει η επικεφαλής των Pussy Riot

Σε μια πρόβα για μια συναυλία σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, η Αλιόχινα είπε ότι οι Ρώσοι έπρεπε να σκεφτούν προσεκτικά τον πόλεμο.

«Δεν έχω ιδέα ποιο θα είναι το τέλος αυτής της περισυλλογής, αλλά χωρίς αυτήν, η χώρα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης – όπως η Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Ρωσία θα έπρεπε να έχουμε αποναζιστικοποίηση, όχι στην Ουκρανία», ανέφερε στην τηλεόραση του Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να συσταθεί ένα δικαστήριο κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και των στρατηγών και ηγετών του στρατού.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» αφοπλισμού της χώρας και προστασίας της από τους φασίστες. Αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Ουδέν σχόλιο από Πεσκόφ για τις δηλώσεις της Αλιόχινα των Pussy Riot

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της.

Για να ξεφύγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό, η Αλιόχινα φόρεσε μια στολή διανομέα έτοιμου φαγητού, την οποία είχε αγοράσει η κοπέλα της μέσω διαδικτύου, και ξέφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου στο οποίο έμενε, αποφεύγοντας τη ρωσική αστυνομία, είπε.

Αλιόχινα: Οι Ρώσοι θέλουν αλλαγή, αλλά φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά

Η Αλιόχινα είπε ότι οι συμπατριώτες της θέλουν αλλαγή, αλλά ότι πολλοί φοβούνται μην τους βρεθούν φυλακισμένοι αν μιλήσουν ανοιχτά.

«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πραγματικά γιατί μπορείς τώρα να μπεις στη φυλακή έως και 10 χρόνια μόνο και μόνο για τη δημοσίευση φωτογραφιών από την Μπούkα, μόνο και μόνο για αυτή την ανάρτηση».

Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο νέος νόμος για να σταματήσει η σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων είναι απαραίτητος για να προστατεύσει τον στρατό του και να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί η Μόσχα.

Οι Pussy Riot προβάρουν ένα νέο τραγούδι για τον πόλεμο, είπε.

«Το συνθέσαμε πριν από δύο εβδομάδες. Είναι ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν ενάντια στην Ουκρανία. Είναι η δήλωσή μας και θα παιχθεί στη συναυλία», είπε.


Πηγή