Τετάρτη , 21 Σεπτέμβριος 2022

Η συγγνώμη του νοσοκομείου για το μακάβριο λάθος με τα φέρετρα

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο της Λιβαδειάς για το λάθος που διαπιστώθηκε σε κηδεία σε χωριό της Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, δύο ώρες πριν από την τέλεση της κηδείας ηλικιωμένης γυναίκας, οι συγγενείς της διαπίστωσαν ότι στο φέρετρο που μεταφέρθηκε στη 1 το μεσημέρι στον ιερό ναό του χωριού όπου και είχε προγραμματιστεί η εξόδιος ακολουθία για τις 3 το μεσημέρι, υπήρχε η σορός άλλης ηλικιωμένης γυναίκας από την Άμφισσα.

Οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών της κηδείας στο χωριό της Βοιωτίας επέστρεψαν έγκαιρα τη σορό της ηλικιωμένης από την Άμφισσα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και παρέλαβαν τη σωστή, για να τελεστεί τελικά το μυστήριο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο για την περίεργη υπόθεση, σύμφωνα με το tvstar.gr, αναφέρεται πως, «όπως προκύπτει από έρευνα των σχετικών τηρούμενων αρχείων:

Τη Δευτέρα 15/01/2018 και ώρα 10:00 π.μ προσήλθαν στο Γ.Ν Λιβαδειάς ταυτόχρονα δυο Γραφεία Κηδειών προκειμένου να παραλάβουν μια το καθένα σορό προς κήδευση.

Παρά το γεγονός ότι οι σοροί, που διατηρούνται στο ψυγείο του νοσοκομείου, φέρουν σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικό περικάρπιο με το ονοματεπώνυμο του νεκρού, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (της διπλής παράδοσης), ούτε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, που παρέδωσε τις σορούς, ούτε οι παραλαβόντες από τα Γραφεία Κηδειών έκαναν την δέουσα ταυτοποίηση των στοιχείων, με αποτέλεσμα τα Γραφεία να παραλάβουν εκατέρωθεν διαφορετική σορό.

Στη συνέχεια, και κατά την παράδοση της μιας εκ των σορών στο χωριό Παύλο για την κηδεία, διαπιστώθηκε το ατόπημα. (Η δεύτερη σορός παρέμενε ακόμη στο Γραφείο Κηδειών για την σχετική προετοιμασία).

Τα δύο γραφεία κηδειών επικοινώνησαν και διευθέτησαν το θέμα μεταξύ τους, χωρίς να ειδοποιήσουν το Νοσοκομείο, όπως κανονικά όφειλαν.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Λιβαδειάς

  • εκφράζει αρχικά τα θερμά συλλυπητήρια και στις δυο οικογένειες των εκλιπόντων και
  • απευθύνει ειλικρινέστατη συγγνώμη προς τους συγγενείς της αποθανούσης με καταγωγή από το Παύλο Βοιωτίας, για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν.

Ενδοϋπηρεσιακά , θα γίνουν τα προβλεπόμενα.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΘΗΒΑ

ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΕΥΣΤ. ΒΑΛΛΑ».

localStorage.clear();


Πηγή