Πέμπτη , 22 Οκτώβριος 2020
Η συγκίνηση του Γιούνκερ για το «αντίο» του στην Κομισιόν

Η συγκίνηση του Γιούνκερ για το «αντίο» του στην Κομισιόν

Έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, καθώς η Σύνοδος Κορυφής στην οποία συμμετείχαν είναι κατά πάσα πιθανότατα η τελευταία τους ως πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντίστοιχα.

«Θα είμαι πάντα περήφανος, μέχρι το τέλος της ζωής μου, που υπηρέτησα την Ευρώπη», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός, ο οποίος αφήνει το πόστο του έπειτα από 147 Συνόδους Κορυφής.

Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., πριν τη λήξη της θητείας του Γιούνκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφόσον το Βρετανικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει πάρει… μερική έγκριση.

Στο ίδιο κλίμα έγιναν και οι δηλώσεις του Πολωνού πολιτικού, ο οποίος αφήνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 30 Αυγούστου του 2014, όταν και εκλέχθηκε. Μάλιστα, απάντησε πως δεν ισχύει η φήμη που τον θέλει να αντικαθιστά τον Γιούνκερ στην κεφαλή της Κομισιόν. «Ευτυχώς όχι, δεν ισχύει», είπε με χιούμορ ο Λουξεμβουργιανός, με τους δημοσιογράφους να ξεσπούν σε γέλια.

Δείτε το βίντεο:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή