Σάββατο , 6 Αύγουστος 2022

Η Google επιτρέπει μεταθέσεις εργαζομένων σε άλλες Πολιτείες λόγω της κατάργησης των αμβλώσεων -Η επιστολή της

Άμεση ήταν η αντίδραση της Google στην απόφαση κατά των αμβλώσεων, από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Στον απόηχο της ανατροπής της απόφασης Roe v. Wade, η επικεφαλής ανθρωπίνου δυναμικού της Google, Fiona Cicconi, έστειλε email σε όλο το προσωπικό ενημερώνοντάς τους για την αντίδραση της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, στο email τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Google μπορούν «να υποβάλουν αίτηση για μετάθεση χωρίς αιτιολόγηση» και ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη διαδικασία μετάθεσης «θα είναι ενήμεροι για την κατάσταση» κατά την αξιολόγηση των αιτημάτων τους, σύμφωνα με την επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα το The Verge.

Σε ένα email τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο δημοσιεύθηκε από το Bloomberg, η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι από τα 10.000 αιτήματα για εργασία εξ αποστάσεως ή μετάθεσης, το 85% εγκρίθηκε.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν καθιστά τις αμβλώσεις παράνομες σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά αφήνει την απόφαση στις κυβερνήσεις των επιμέρους Πολιτειών.

Ορισμένες Πολιτείες περιόρισαν αμέσως τα δικαιώματα στις αμβλώσεις, όπως η Λουιζιάνα, το Μιζούρι και το Κεντάκι.

Άλλες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η κεντρική έδρα της Google, δηλώνουν… ορκισμένες να προστατεύσουν τα δικαιώματα στις αμβλώσεις εντός των συνόρων τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Google για τις μεταθέσεις εργαζομένων λόγω της απαγόρευσης των αμβλώσεων:

«Γεια σε όλους,

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή) το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση στην υπόθεση Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization που ανατρέπει την απόφαση Roe v. Wade.

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή για τη χώρα που επηρεάζει βαθιά τόσους πολλούς από εμάς, ιδιαίτερα τις γυναίκες. Ο καθένας θα αντιδράσει με τον δικό του τρόπο, είτε αυτό είναι να θέλει χώρο και χρόνο για να το επεξεργαστεί, είτε να μιλήσει, είτε να προσφέρει εθελοντικό έργο εκτός του ωραρίου εργασίας, είτε να μην θέλει να το συζητήσει καθόλου, είτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τι μπορεί να αισθάνονται οι συνάδελφοί σας και, όπως πάντα, να συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό.

Η ισότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς ως εταιρεία και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η απόφαση στην υγεία, τη ζωή και την καριέρα των ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να καταστήσουμε προσβάσιμες τις πληροφορίες σχετικά με την αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη σε όλα τα προϊόντα μας και θα συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Για την υποστήριξη των εργαζομένων της Google και των εξαρτώμενων μελών τους, το πρόγραμμα παροχών και η ασφάλιση υγείας στις ΗΠΑ καλύπτει ιατρικές διαδικασίες εκτός Πολιτείας που δεν είναι διαθέσιμες εκεί όπου ζει και εργάζεται ένας εργαζόμενος.

Οι εργαζόμενοι της Google μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για μετάθεση χωρίς αιτιολόγηση και όσοι επιβλέπουν αυτή τη διαδικασία θα είναι ενήμεροι για την κατάσταση. Εάν χρειάζεστε πρόσθετη υποστήριξη, παρακαλούμε συνδεθείτε απευθείας με έναν σύμβουλο Ανθρώπινου Δυναμικού.

Θα οργανώσουμε συνεδρίες υποστήριξης για τους εργαζόμενους της Google στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες. Αυτές θα αναρτηθούν στο Googler News.

Μην διστάσετε να στηριχτείτε στην κοινότητα της Google τις επόμενες ημέρες και συνεχίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας και τους άλλους.


Πηγή