Παρασκευή , 12 Αύγουστος 2022

Θεανώ Φωτίου: Τώρα με τον Μητσοτάκη δεν θα φάμε ούτε γεμιστά! [βίντεο]

Την πολυσυζητημένη δήλωσή της του 2015 για τα γεμιστά και το πώς μια οικογένεια μπορεί να χορτάσει με το «τίποτα», σε περίοδο λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ, ανακάλεσε στην μνήμη της η βουλευτής Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στο TV100 της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν καλεσμένη με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου, η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει αν θα έλεγε το ίδιο για τη λιτή ζωή και τα «γεμιστά», σε περίπτωση που πρέπει να αγοραστούν όπλα.

«Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο», απάντησε και εξήγησε ότι «όταν ρωτούσαν πώς θα βρω τα λεφτά για όσα έκανα -και τα έκανα- είπα ότι θα διδαχτούμε όλοι από τον Έλληνα που φτιάχνει ένα πολύ ωραίο φαγητό και λιτό και τρώει η οικογένειά του. Έτσι θα διδαχτεί και το κράτος πώς θα εξοικονομήσει χρήματα.

«Αλλά τώρα με τον Μητσοτακη δεν θα φάμε ούτε γεμιστά», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ως αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε προβεί σε μια δήλωση που προκάλεσε σάλο, καθώς προσπαθώντας να εξηγήσει πως ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει έστω και με τη λιτότητα, έδωσε το παράδειγμα των γεμιστών.

«Άλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε», είχε πει η κ. Φωτίου.


Πηγή