Δευτέρα , 28 Νοέμβριος 2022

Θεοδωρικάκος: Δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. η δόκιμη αστυνομικός της Πολυτεχνειούπολης

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Πολυτεχνειούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας πως η δόκιμη αστυνομικός «δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, χαρακτήρισε επιτυχημένη τη χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου, τονίζοντας ότι οι φοιτητικές εστίες εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας και για το λόγο αυτόν επενέβη η Ελληνική Αστυνομία με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό.

Πολυτεχνειούπολη: Πώς δρούσαν οι τρεις συμμορίες -Ο Αλβανός αρχηγός και η δόκιμη αστυφύλακας που «κάρφωνε»

Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου» -Σοκάρει η μαρτυρία της ανθυπαστυνόμου

Παράλληλα, τόνισε πως εστάλη ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Αναβαθμίζουμε το πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες, προσφέροντας πρώτα απ’ όλα ασφάλεια στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους».

Θεοδωρικάκος: Οι πράξεις της δόκιμης είναι απολύτως απαράδεκτες

Σχολιάζοντας το γεγονός πως μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης, χθες, ήταν και μια δόκιμος της Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε: «Οι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες διαδικασίες, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για τη λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), ο υπουργός σημείωσε: «Οι ΟΠΠΙ συγκροτούνται από νέους και νέες που ήταν χθεσινοί φοιτητές. Είναι εκεί και έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους να περιπολούν στους χώρους των campus, ακριβώς για να προστατεύσουν τους φοιτητές. Είναι σε πλήρη συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, διότι δεν μπορεί να γίνεται διαφορετικά».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες για ασφάλεια στα πανεπιστήμια».

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Mega


Πηγή