Δευτέρα , 3 Οκτώβριος 2022

Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 15χρονη, την είχαν σε ένα σπίτι για μέρες -«Θέλουμε χρήματα για την κόρη σου»

Μια απίστευτη υπόθεση απαγωγής ανήλικης στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει σήμερα το iefimerida.gr.

Η 15χρονη έμεινε για αρκετές ημέρες σε ένα σπίτι με τους δράστες να φτάνουν στο σημείο να τηλεφωνήσουν στον πατέρα της και να του ζητήσουν χρήματα για να την παραδώσουν!

Όλα έγιναν πριν από λίγες ημέρες όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Ειδικότερα, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση μίας 15χρονης κοπέλας.

Το χρονικό

Ο πατέρας της στις 23 Μαρτίου δέχτηκε μία κλήθηκε από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι η κόρη του βρίσκεται με έναν άλλον άγνωστο, ο οποίο θα την παρέδιδε έναντι του απαραίτητου χρηματικού αντιτίμου. Ο δράστης μάλιστα, του κοινοποίησε και τη διεύθυνση, όπου επρόκειτο να βρει την κόρη του.

Όμως, ο πατέρας της είχε ήδη ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες έφτασαν αρκετά γρήγορα στο σημείο. Εκεί βρήκαν και ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο άνδρες, ο οποίος τους είπε πως η ανήλικη θα βρίσκεται στον σταθμό τρένων της συμπρωτεύουσας.

Από τις έρευνες εκείνη την ημέρα η ανήλικη δεν βρέθηκε, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να ανακρίνουν και πάλι τον έναν από τους δύο άνδρες που είχαν καταφέρει να συλλάβουν. Τότε, εκείνος τους έδωσε νέα διεύθυνση όπου και εντόπισαν την ανήλικη.

Η κατάθεση της ανήλικης

Η ίδια, παρουσία ψυχολόγου, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είχε φύγει αρχικά από το σπίτι της: «Δεν με άφηναν να φύγω από το σπίτι. Κάποια μέρα τους άκουσα να λένε στον πατέρα μου ότι θα σου δώσουμε την κόρη σου μόνο αν μας δώσεις χρήματα». Η 15χρονη πάντως είχε καταθέσει στους αστυνομικούς αρχικά πως έφυγε μόνη της από το σπίτι και τελικά κατέληξε στα χέρια δύο ανδρών που δεν την άφηναν να φύγουν από το σπίτι όπου την κρατούσαν: «Έφυγα, γιατί όταν επέστρεψα στο σπίτι μου γύρω στις δώδεκα το βράδυ άκουσα τους γονείς μου να φωνάζουν και να λένε πως θα με κλείσουν σε ίδρυμα. Έτσι μόλις το άκουσα αυτό φοβήθηκα και έφυγα. Εκείνο το βράδυ έμεινα εντός της οικοδομής στις σκάλες του 7ου ορόφου ενώ την επόμενη μέρα το πρωί πήγα στο σπίτι ενός φίλου μου που λέγεται.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε ένα αστικό λεωφορεία συνάντησα έναν φίλο μου, ο οποίος με προέτρεψε να πάω στο σπίτι ενός φίλου του και έτσι έκανα. Με φιλοξενούσε και δεν με πείραξε κανείς. Με πρόσεχαν και μου έδιναν φαγητό και ότι άλλο χρειαζόμουν. Τον άκουσα να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ”θα σου δώσω την κόρη σου αλλά θέλω χρήματα”». Σε ερώτηση των αστυνομικών αν σε αυτό το σπίτι την είχαν κλειδωμένη ανέφερε ότι: «Τις περισσότερες ημέρες όποτε ήθελα έβγαινα και έμπαινα, εκτός τις τελευταίες δύο τρεις ημέρες που δεν με άφησαν λόγω του ότι είχαν αργήσει μία φορά να επιστρέψω και φοβόνταν μην πάθω κάτι κακό».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

«Μέσα από μία ελλιπέστατη «αστυνομική προανάκριση» όπου συλλέχθηκαν στοιχεία κατά του εντολέα μου, αλλά δε του χορηγήθηκαν καν τα θεμελιώδη δικαιώματα της διερμηνείας, της απολογίας και ενημέρωσης του δικηγόρου του, η αρμόδια αστυνομική αρχή εξέδωσε, διαφημίζοντας το έργο της, ένα δελτίο τύπου και «δημιουργήθηκε» μια είδηση ενός ειδεχθέντος εγκλήματος. Συγκεκριμένα, δυνάμει αυτού του δελτίου η είδηση ότι ο εντολέας μου απήγαγε μια ανήλικη 14 ετών χωρίς τη θέληση της έγινε σημαίνουσα είδηση στον ηλεκτρονικό τύπο και στα social media», δήλωσε στο iefimerida.gr ο δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης.

Και συνέχισε: «Παρά τα ανωτέρω, όμως, έγινε σαφές κατά την ανάκριση, με πλήθος στοιχείων ότι η κοπέλα βρέθηκε απλά σε κοινό χώρο με τον εντολέα μας και με την πλήρη συναίνεση της, ενώ θεωρούμε ότι εντολέας μου με τη κοπιώδη προσπάθεια μας να συλλέξουμε στοιχεία εν μέσω αργιών, κατάφερε να πείσει για την βασιμότητα των ισχυρισμών της πλήρους αθωότητας του. Η επιβολή ενός μόνο περιοριστικού όρου και δη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αποτελεί μια πρώτη θετική δικαστική κρίσης υπέρ ημών.»

Ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης


Πηγή