Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Θετική 67χρονη πωλήτρια γαρίδων, ακολούθησαν 689 κρούσματα σε 4 ημέρες – Newsbeast

Σε τεστ κορονοϊού θα υποβληθούν  πάνω από 10.000 άνθρωποι στην Ταϊλάνδη, μετά την έξαρση της επιδημίας που συνδέεται με τη μεγαλύτερη αγορά θαλασσινών, που βρίσκεται κοντά στην Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Συνολικά, 689 νέα κρούσματα κορονοϊού, που συνδέονται με την αγορά καρκινοειδών του Μαχατσάι, καταγράφηκαν από τη στιγμή που μια πωλήτρια γαρίδων, ηλικίας 67 ετών, διαγνώστηκε θετική την Πέμπτη, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα οι αρχές.

Τα περισσότερα άτομα που μολύνθηκαν είναι υπήκοοι Μιανμάρ που ήρθαν να εργαστούν στην Ταϊλάνδη.

Οι αρχές διέταξαν τους εργάτες από τη Μιανμάρ να παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους, που βρίσκονται γύρω από την αγορά.

«Τους επιβάλαμε καραντίνα και τους απαγορεύσαμε τις μετακινήσεις» δήλωσε σήμερα ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Υγείας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η υπηρεσία ελέγχου των ασθενειών «θα προχωρήσει στην ιχνηλάτηση σε κοινότητες με πληθυσμό περίπου 10.300 ανθρώπων», εξήγησε ο Ταουεσίν Βισανουγιότιν, ο εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού που έχει αναλάβει τη μάχη κατά της επιδημίας.

Τα τεστ, τα οποία θα διεξαχθούν δωρεάν στους μετανάστες εργάτες, θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη, διευκρίνισε.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται εργαζόμενοι με μάσκες να συνωστίζονται σε μια ουρά για να κάνουν το τεστ.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι αδύνατη εδώ» διαπίστωσε ένας εργάτης από τη Μιανμάρ.


Πηγή