Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Θ. Μαργαρίτης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μην αναζητούν βολική διέξοδο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Απάντηση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ σε ομιλία του σήμερα στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, οι ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΤΙΑ και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ με αφορμή το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ΝΔ είναι παγιδευμένη στις νεοφιλελεύθερες επιλογές, δηλαδή ευνοεί προνομιακά τις ισχυρές οικονομικές δυνάμεις του τόπου και δίνει επιδόματα  στους αδύναμους, όταν υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης». Από την άλλη, όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πειστική εναλλακτική λύση. Συστηματικά κινείται σε ταλάντευση με τον λαϊκισμό. Η στροφή στην Κεντροαριστερά απαιτεί θέσεις και ιδεολογικές μετατοπίσεις. Δεν είναι τακτισμός του τύπου: «κλέβω φιλόδοξους πολιτευτές» και παίρνω “πρόσωπα” από το ΠΑΣΟΚ».

Για να επισημάνει: «Αν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα στοιχειώδη ζητήματα που απασχολούν την χώρα μην αναζητούν «βολική» διέξοδο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να υπηρετήσουν τα κομματικά τους σχέδια και τον κομματικό τους ηγεμονισμό».


Πηγή