Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Ιερώνυμος: Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους

Μήνυμα ότι Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των θρησκευτικών, έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, κατά τα εγκαίνια της νέας μονάδας του εργοστασίου Παπαστράτος, που θα παράγει τις θερμαινόμενες μπάρες καπνού, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μια συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, ακυρώνεται η υπουργική απόφαση του Νίκου Φίλη ως υπουργού Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών. Η συγκεκριμένη ακύρωση αφορά το σύνολο της υπουργικής απόφασης, αλλά δεν αναφέρεται στη διδασκαλία του μαθήματος στο λύκειο, καθώς για το θέμα αυτό εκκρεμεί άλλη αίτηση ακύρωσης.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Εστία Πατερικών Μελετών και γονείς, με αίτημα να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, με το σκεπτικό ότι με αυτή πραγματοποιείται ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, κάτι που είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στις διεθνείς συμβάσεις και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

localStorage.clear();


Πηγή