Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

Ιμια: Συνεχίζονται οι προκλήσεις Τούρκων αδιαφορώντας για τις παραβιάσεις συνόρων

Νέα ντοκουμέντα εξασφάλισε το Open Tv, τα οποία δείχνουν τις νέες προκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής σε ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή των Ιμίων.

Τα τουρκικά σκάφη περνούν σε απόσταση αναπνοής από τα καΐκια των Καλύμνιων ψαράδων με κίνδυνο να σημειωθεί, ανά πάσα στιγμή, ένα σοβαρότατο ατύχημα.

Σήμερα το Open Tv μετέδωσε ότι, πριν ξημερώσει, Καλύμνιοι ψαράδες απλώνουν τα δίχτυα τους στην περιοχή μεταξύ Καλόλυμνου και Ιμίων – εντός, δηλαδή, ελληνικών χωρικών υδάτων. Οπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού προσεγγίζει απειλητικά ένα ελληνικό καϊκι, αδιαφορώντας για την παραβίαση των συνόρων.

Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους Ελληνες ψαράδες από την περιοχή. «Θα πηγαίνουμε και άμα μας διώχνουν θα ξαναπηγαίνουμε», δήλωσε ένας ψαράς στο ρεπορτάζ του Open.

Με το φως της ημέρας οι καταδιώξεις του τουρκικού Λιμενικού, σαρώνουν και πάλι με θράσος τη θάλασσα στα Ιμια, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής και συνεχίζουν τους ταχύτατους και επικίνδυνους ελιγμούς. Οι προκλήσεις των Τούρκων είναι συνεχείς και μόνο λόγω της ψυχραιμίας των αλιέων δεν έχουν οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο.

Ο δήμαρχος Καλολύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, μίλησε στο Open Tv και σημείωσε: «Οι Τούρκοι, δυστυχώς, έχουν κάνει σουρωτήρι τα θαλάσσια σύνορα στην περιοχή των Ιμίων. Μπανοβγαίνουν όποτε θέλουν. Έλεος, δηλαδή», υπογραμμίζει ο δήμαρχος και τονίζει ότι έτσι όπως κινούνται οι Τούρκοι θα υπάρξει ατύχημα», προειδοποιώντας βεβαίως πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για σοβαρό επεισόδιο.

 


Πηγή