Σάββατο , 22 Ιανουάριος 2022

Ισχυρή πιθανότητα να ακυρώσει ο Τραμπ το διάταγμα Ομπάμα για τις απελάσεις

Ισχυρή είναι η πιθανότητα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να ακυρώσει το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και να επιτρέψει να επιστρέψουν οι άνθρωποι που η Ουάσινγκτον θεωρεί πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και απελαύνει μόλις πάρει την εξουσία.

Η πιθανότητα αυτή, ωστόσο, φαίνεται πως θορύβησε αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι έσπευσαν να σημειώσουν πως κάτι τέτοιο δεν θα… «ήταν συνετό»!

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψει κανείς πως η Ρωσία θα πάψει να προσπαθεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και εκλογικές αναμετρήσεις σε άλλες χώρες», δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης να επιβληθούν νέες κυρώσεις.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα βήματα είναι σημαντικά διότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει», επισήμανε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς. «Έχουμε κάθε ένδειξη ότι θα επέμβουν σε δημοκρατικές εκλογές σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των συμμάχων μας στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος.


Πηγή