Τετάρτη , 4 Μάιος 2022

Ιταλία: Καταργείται η προληπτική καραντίνα για τις επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου | ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ετοιμάζεται να καταργήσει την προληπτική καραντίνα για όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τρεις δόσεις.

Αρχικά, η πρόταση της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση προέβλεπε την κατάργηση της προληπτικής καραντίνας για τους πολίτες που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, και οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες βασικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Πριν λίγο, όμως, έγινε γνωστό ότι, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, απόψε η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη βήμα: Αναμένεται να καταργηθεί, λοιπόν, η προληπτική καραντίνα για όλους τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με θετικό στην Covid-19 άτομο, και οι οποίοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, ή τη δεύτερη δόση εντός των προηγούμενων τεσσάρων μηνών.

Η καραντίνα αίρεται μόνο για τους ασυμπτωματικούς

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, θα πρέπει να κάνουν τεστ, αφού παρέλθει ένα πενθήμερο από την «ύποπτη» επαφή. Η χαλάρωση του μέτρου, φυσικά, θα αφορά μόνον τους πολίτες που δεν παρουσιάζουν κανέναν σύμπτωμα.

Ιταλία: Το υπουργείο Εσωτερικών αυξάνει τους ελέγχους κατά του κορωνοϊού ενόψει της Πρωτοχρονιάς

Ιταλία -κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων -Σχεδόν διπλάσιες οι μολύνσεις στο Πιεμόντε

Για τους κατοίκους της χώρας οι οποίοι έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από περισσότερο από τέσσερις μήνες, η καραντίνα θα διαρκεί πέντε ημέρες. Για τους δε ανεμβολίαστους, η καραντίνα μετά από επαφή με ασθενή, θα συνεχίσει να διαρκεί δέκα ημέρες. Σήμερα, πάντα, η ιταλική κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε νέες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός από τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τα σώματα ασφαλείας. Η Λέγκα, όμως, δεν φέρεται διατεθειμένη να δώσει την συγκατάθεσή της.

«Οδεύουμε προς μια κατάσταση στην οποία θα καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, αλλά πρέπει να αποφύγουμε τον πανικό» δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.


Πηγή