Σάββατο , 3 Ιούνιος 2023

Κίνα: Πόλη γίνεται «προξενήτρα» -Χρηματοδοτεί εφαρμογή για γνωριμίες

Στα ερωτικά ζητήματα των πολιτών της αποφάσισε να «μπλεχτεί» μια πόλη σε επαρχία της Κίνας, χρηματοδοτώντας εφαρμογή για προξενιά.

Η Guixi, μια πόλη με περίπου 640.000 κατοίκους, στην επαρχία Jiangxi, φαίνεται ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στην αναζήτηση της αγάπης, όπου εργένηδες ψάχνουν μέσω εφαρμογών πιθανούς συντρόφους. Θέλοντας να βρει λύση στην κόπωση από τα ραντεβού, αποφάσισε να δράσει.

Έτσι, λάνσαρε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί δεδομένα single κατοίκων, με σκοπό τη δημιουργία μιας πλατφόρμας προξενιών. Η εφαρμογή Palm Guixi περιλαμβάνει και μια πλατφόρμα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τυφλά, σύμφωνα με την China Youth Daily.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η εφαρμογή αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας σε ολόκληρη την επαρχία για την ενίσχυση του ποσοστού των γάμων, το οποίο μειώνεται σε εθνικό επίπεδο την τελευταία δεκαετία. Το 2021 υπήρχαν 5,4 γάμοι ανά 1.000 άτομα, σε σύγκριση με έξι στις ΗΠΑ.

Κίνα: Πόλεις αναζητούν λύσεις για τους εργένηδες

Βέβαια, δεν είναι η μόνη κινεζική πόλη της επαρχίας Jiangxi, που ασχολείται με το ζήτημα. Σε άλλες περιοχές, οι τοπικές κυβερνήσεις οργανώνουν εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να συναναστραφούν οι ντόπιοι. Στην πόλη Gao’an, περίπου 100 νεαροί singles παρευρέθηκαν σε εκδήλωση στο πάρκο Ruizhou Fuya, στην οποία μπορούσαν να φορέσουν παραδοσιακά ρούχα, να παίξουν παιχνίδια και να «έρθουν πιο κοντά».

Οι αντιδράσεις για τέτοιου είδους πρακτικές ήταν ανάμεικτες στο διαδίκτυο. Πολλοί σχολιαστές στο Weibo τη συνέδεσαν με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει το ποσοστό των γεννήσεων στην Κίνα που μειώνεται ταχέως.


Πηγή