Κακλαμάνης: χαιρετίζουμε την ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και στον ρόλο που έπαιξε η Φώφη Γεννηματά στο να «ευοδωθεί η ενωτική προσπάθειά».

Ο κος Κακλαμάνης δήλωσε συγκεκριμένα πως «εκ μέρους της Ενωτικής Κίνησης που συστάθηκε αμέσως μετά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το Γενάρη 2015, με κύρια ευθύνη των Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, χαιρετίζουμε την ένταξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οφείλουμε, επίσης, να συγχαρούμε δημοσίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Γ. Παπανδρέου, γιατί κατόρθωσαν τελικώς να ευοδωθεί η ΕΝΩΤΙΚΗ προσπάθειά τους, που ξεκίνησε με την καταρχήν συμφωνία για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Αν δεν την υπονόμευε η εμπάθεια και η πολιτική ιδιοτέλεια γνωστών προσώπων που απειλούσαν με νέα διάσπαση το ΠΑΣΟΚ, η συμφωνία εκείνη δε θα επέτρεπε ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ να “κάνει εκλογικό περίπατο”, ούτε στη ΝΔ, υπεύθυνη για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε τη χώρα στην κρίση δανεισμού και τα μνημόνια, να διεκδικεί να… ξανακυβερνήσει!

Ήδη, ”τέλος καλό, όλα καλά”. Και τα παθήματα, ελπίζουμε να γίνουν μαθήματα για όλους. Μια νέα σελίδα αρχίζει για τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξή μας. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη Φώφη Γεννηματά. Απέδειξε ότι δε λειτουργεί σαν “αρχηγός” μιας εσωκομματικής ομάδας που, προωθούμενος από επιχειρηματικά συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα, οδηγείται στην ηγεσία – όπως, δυστυχώς, συμβαίνει σε ΟΛΑ τα κόμματα, που στερούνται εσωκομματικής δημοκρατίας – αλλά ως πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ που έχει πρωτίστως πολιτικό ήθος και την ικανότητα να εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους, να συσπειρώνει και να συνθέτει, χάριν της ΕΝΟΤΗΤΑΣ της παράταξης της οποίας ηγείται και όχι να αποσυνθέτει στο βωμό της “αρχηγικής” αλαζονείας.


Πηγή