Τετάρτη , 5 Οκτώβριος 2022

Κατερίνη: Στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία

Στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης θα φιλοξενηθούν προσωρινά δύο μητέρες με έξι παιδιά, πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Έπειτα από συνεννόηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου» με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, οι οικογένειες αυτές θα έχουν εξασφαλισμένη τροφή και φάρμακα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Επίσης, η Κοινωνική Κουζίνα του Καπνικού Σταθμού είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τομέα της μαζικής σίτισης -εάν και όταν αυτό χρειαστεί- διαθέτοντας έως και 600 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Η νέα ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, πέρα από την εξυπηρέτηση των δύο οικογενειών που θα φιλοξενηθούν στον Καπνικό Σταθμό, συντονίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ανεύρεσης στέγης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη ή αναζητούν μια ασφαλή και ζεστή γωνιά στον τόπο μας.

H Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία , να δηλώσουν συμμετοχή στον εξής σύνδεσμο.

Την Τρίτη (1/3) η Εθελοντική Ομάδα απέστειλε στην Ουκρανία σημαντική ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε από δωρεές πολιτών προς το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ουκρανία συγκεντρώνει και ο Δήμος Κατερίνης μέχρι και την Τετάρτη 9 Μαρτίου στον χώρο δίπλα στο ΤΕΙ Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 &Μαντζαροπούλου γωνία). Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται καθημερινά από 09:00-13:00 και 18:00-20:00 (εκτός Κυριακής).


Πηγή