Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Κλειστά από σήμερα τα γυμναστήρια

Κλειστά από σήμερα τα γυμναστήρια – Newsbeast

Σε νέα καθημερινότητα μπαίνουν από σήμερα οι πολίτες με την εφαρμογή των νέων μέτρων εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από σήμερα και για ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά, μεταξύ άλλων, εστιατόρια και καφετέριες και θα ισχύσει απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί (δείτε εδώ όλα τα μέτρα).

Λουκέτο μπαίνει και στα γυμναστήρια, με τους ιδιοκτήτες και τους γυμναστές να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

«Τα γυμναστήρια δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, προσπαθούμε να βρούμε άλλες λύσεις για να έχουμε έσοδα σαν γυμναστές. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Ο καθένας σπίτι του, υπάρχει η πλατφόρμα zoom. Η άσκηση έχει τρομερά οφέλη στην υγεία» είπε στο Mega ο γυμναστής και ιδιοκτήτης γυμναστηρίου της Καλλιθέας Σταύρος Μπαμάκος.

Για το θέμα μίλησε και η γυμνάστρια ‘Ελενα Δασκαλοπούλου δίνοντας οδηγίες και συμβουλές στους πολίτες. «Πρέπει να συμβουλευτούμε κάποια βίντεο, πρέπει να ξέρουμε αν αφορά τις ανάγκες μας. Να προσέχουμε, υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί από το σπίτι».

Τι ισχύει στον αθλητισμό

Επίπεδο Α – επιτήρησης (κίτρινο):

Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλούμενων ανά εγκατάσταση, ενώ σε ισχύ παραμένουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Α, προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, αλλά και για το κοινό κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στην ατομική άθληση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση απόστασης 2μ. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

Επίπεδο Β – υψηλού κινδύνου (κόκκινο):

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους, χωρίς προπονητή. Επίσης, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές εγκαταστάσεις και για συγκεκριμένα αθλήματα, όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Β, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων, επιτρέπονται μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.


Πηγή