Δευτέρα , 19 Απρίλιος 2021

Κοινή επιτροπή για το Κυπριακό από ΑΚΕΛ και Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας

Έχοντας ως στόχο την παροχή βοήθειας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ και το τουρκοκυπριακό Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας συνέστησαν κοινή επιτροπή. Η απόφαση ελήφθη σε σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων και η επιτροπή θα λειτουργήσει μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, και ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσαν την υποστήριξή τους σε μια ομοσπονδιακή λύση και την αντίθεσή τους σε άλλης μορφής διευθέτηση. Επίσης, διατύπωσαν υποστήριξη στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν τον περασμένο Ιούλιο και την κατάληξη σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή εξελίσσεται πολύ επικίνδυνα, επηρεάζοντας και την Κύπρο και πως το γεγονός αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο, για τον οποίο πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό το Κυπριακό. Επίσης, υποστήριξε ότι η διατήρηση του αδιεξόδου θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο κ. Οζγιγίτ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει την εξεύρεση λύσης, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και την πρόταση Ακιντζί για το πλαίσιο του γ.γ. του ΟΗΕ.

localStorage.clear();


Πηγή