Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024

Κουμουτσάκος-Ζαχαριάδης -Όσα έγιναν με τη …μπλε κεφαλή σε παρουσίαση βιβλίου [εικόνες]

Ρεπλίκα της κεφαλής του αγάλματος «Ο Έφηβος του Μαραθώνα» εμφάνισε στο πάνελ ομιλητών, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου.

«Είναι μπλε…» είπε «…δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στο παλιό, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε… Και ευτυχώς, με ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι σημαντικό αυτό, έχει εκσυγχρονιστεί και γίνεται εξίσου όμορφο, επιθετικό και πόλος έλξης προς όφελος του παλιού. Αυτό είναι το καινούργιο. Τοποθετώ την μπλε κεφαλή δίπλα στον Κώστα Ζαχαριάδη για συγκεκριμένους λόγους». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, περιεργάστηκε με χαμόγελο την ρεπλίκα και ρώτησε αν υπάρχει και σε κόκκινο χρώμα. 

Οι δύο βουλευτές ήταν ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια» του Κώστα Λασκαράτου, που έγινε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου. 

Στην δική του ομιλία, ο Κώστας Ζαχαριάδης, απευθυνόμενος στον συγγραφέα Κώστα Λασκαράτο, είπε: «Το βιβλίο σου είναι ένα νέο χαρτοφυλάκιο αγαπητέ Κώστα…θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το επίπεδο υφυπουργού ή αναπληρωτή υπουργού. Οπότε έχε το νου σου γιατί είναι πολύ καλή δουλειά».

Αυτό ήταν και η αιτία να ερωτηθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης αν κάνει πρόταση στον Κώστα Λασκαράτο, να είναι υφυπουργός σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής απάντησε: «Οι αρχηγοί των κομμάτων αποφασίζουν τα χαρτοφυλάκια, εγώ είπα μια ιδέα».

Παρενέβη τότε ο Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή μπαίνουμε στο Καλοκαίρι θα πω…Όνειρο Θερινής Νυκτός».

Τελικά, ρωτήθηκε ο Κώστας Λασκαράτος, αν αποδέχεται την πρόσκληση του Ζαχαριάδη, να γίνει υφυπουργός και η απάντησή του ήταν «προφανώς μου λέτε με έναν τρόπο ότι πρέπει να εγκαταλείψω την δημοσιογραφία, ότι δεν είμαι κατάλληλος και να πάω κάπου αλλού. Όμως εγώ θα επιμείνω λίγο ακόμα, να πατήσω τα 40 τουλάχιστον και μετά βλέπουμε, πάντως όχι για την πολιτική, οπότε μην ανησυχείτε».

Ο Κώστας Λασκαράτος εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2004. Με βασικές σπουδές στην αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και ιστότοπους ως προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ, ενώ από το 2014 δημοσιογραφεί στη δημόσια τηλεόραση. 

Το πρώτο του βιβλίο “Πολιτισμός και Εξωστρέφεια”, ανιχνεύει την πραγματική δύναμη του πολιτισμού, πέραν των εμμονών μας, των στερεοτύπων και των εθνικών μας αφηγημάτων. Εξετάζει τα όπλα της πολιτιστικής διπλωματίας και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν με αποτελεσματικότητα.

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου, ήταν οι:

Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών – πρώην Υπουργός ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών – Τομεάρχης Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, Πολιτική Αναλύτρια RASS Μαρία Καρακλιούμη, Καθηγητής Πολιτιστικής Πολιτικής & Διοίκησης-Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» ΕΑΠ Γεώργιος Γκαντζιάς.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Credits – Όλες οι φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου, Μ.Νταλούκας. 


Πηγή