Σάββατο , 28 Μάιος 2022

Κρήτη: Προφυλακίστηκαν οι δύο ιερείς για τον βιασμό 19χρονου στα Χανιά | ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη ένα επεισόδιο στο δράμα του 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων της Κρήτης, που έπεσε θύμα βιασμού, εκτυλίχθηκε σήμερα (17/12).

Συγκεκριμένα, μετά την πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο ιερείς που φέρονται να εμπλέκονται στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του νεαρού στο χωριό Γλώσσα του δήμου Πλατανιά, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι δύο ιερείς -ένας εκ των οποίων θείος του νεαρού που πάσχει από νοητική στέρηση και λειτουργεί στην ενορία των Βουκολιών- οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή, για να ακολουθήσουν οι απολογίες τους.

Χανιά: Την υπόθεση κακοποίησης 19χρονου με νοητική υστέρηση ερευνούν οι αρχές

Χανιά: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην κακοποίηση 19χρονου με νοητική υστέρηση

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αδερφός του δεύτερου ιερέα, ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή του Ταυρωνίτη, άτομο το οποίο επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Οι δύο ιερείς αρνούνται τις κατηγορίες και κατονομάζουν, άλλα πρόσωπα ως υπεύθυνα για την κακοποίηση και βιασμό του 19χρονου, ενώ την ίδια ώρα έχουν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του παιδιού αλλά και μομφή κατά των προανακριτικών αρχών.

Και οι δύο ιερείς υπάγονται στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Σημειώνεται ότι, η ανάκριση συνεχίζεται και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή και άλλα πρόσωπα που έχει κατονομάσει ο νεαρός ως δράστες αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο. Προφυλακισμένοι κρίθηκαν ο πατέρας του 19χρονου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του παιδιού του, καθώς και 67χρονος φίλος του, που κατηγορείται για βιασμό σε βάρος του νεαρού.


Πηγή