Τρίτη , 6 Ιούνιος 2023

Κόλλια-Τσαρουχά: Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι φέτος κάλεσμα σε εγρήγορση

«Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι φέτος κάλεσμα σε εγρήγορση. Είναι υπενθύμιση ότι ο αγώνας ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας και ενάντια σε εκείνους που καταχρώνται το δίκαιο και το ηθικά ορθό δεν τελείωσε το 1821, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και σήμερα. Όσες φορές οι Έλληνες ξεχάσαμε την ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στο ήθος και στις παραδόσεις μας, το πληρώσαμε ακριβά» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, από τις Σέρρες, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Η ίδια αναφέρθηκε και στους δύο έλληνες στρατιωτικούς, εκφράζοντας την ευχή της να επιστρέψουν γρήγορα στην πατρίδα.

Αναλυτικά, η δήλωση της υφυπουργού Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκονται σήμερα στα δύο παλικάρια μας που γνωρίζουν την τουρκική αδιαλλαξία. Η κράτησή τους καταγγέλλεται πλέον από ολόκληρη την Ευρώπη. Στέλνω τις ευχές μου στους ίδιους και στις οικογένειές τους, γρήγορα να είναι πίσω στην πατρίδα.

Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι φέτος κάλεσμα σε εγρήγορση. Είναι υπενθύμιση ότι ο αγώνας ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας και ενάντια σε εκείνους που καταχρώνται το δίκαιο και το ηθικά ορθό, δεν τελείωσε το 1821, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και σήμερα. Όσες φορές οι Έλληνες ξεχάσαμε την ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στο ήθος και στις παραδόσεις μας, το πληρώσαμε ακριβά.

Καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων μας, του Κολοκοτρώνη, του μεγάλου Σερραίου Εμμανουήλ Παππά, του Μακρυγιάννη και του Ρήγα Φερραίου, και να προστατεύσουμε και τα χώματα, και τα ονόματα.

Ας σταματήσουμε πλέον να φοβόμαστε μην μας χαρακτηρίζουν “μη-προοδευτικούς” ή “εκτός μόδας” επειδή είμαστε πατριώτες. Φαίνεται πλέον πόσο άτοποι είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε την εθνική μας επέτειο, από τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιατί το νόημα της είναι διπλό, και πνευματικό και πατριωτικό.

Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ο αγώνας για την ορθοδοξία και για την πατρίδα. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του ελεύθερου κόσμου, κάτι που σήμερα γίνεται ξανά ολοφάνερο. Οι στιγμές απαιτούν την πλήρη εγρήγορσή μας, το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα που έδειξαν οι πρόγονοί μας το 1821. Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα!»

localStorage.clear();


Πηγή