Παρασκευή , 14 Ιούνιος 2024

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μαγαζιά, σχολεία και οχήματα – Εμπλέκονται και ανήλικοι

Στην εξάρθρωση σπείρας που εμπλέκεται σε δεκάδες κλοπές σε μαγαζιά, σχολεία και οχήματα προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τη Δευτέρα συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου τρεις άντρες, οι δύο ανήλικοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία άτομα, τα δύο ανήλικα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κλοπές τροχοφόρων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Λάρισα: Πώς δρούσε η σπείρα – Τι κατασχέθηκε

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2023, είχαν ενωθεί μεταξύ τους για τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων και ενεργώντας με διαφορετική, κατά περίπτωση, σύνθεση και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού παραβίαζαν θύρες ή παράθυρα, εισέρχονταν στους χώρους όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Αναλυτικότερα, διέπραξαν συνολικά 25 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, 23 από τις οποίες τελέστηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), λοιπές επιχειρήσεις, σχολικά κτήρια και σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και 2 αφορούν κλοπές δικύκλων, αφαιρώντας συνολικά, το χρηματικό ποσό των 6.633 ευρώ, 3 τηλεοράσεις, 1 γεννήτρια, 2 εργαλεία (βιδολόγος και τροχός), διάφορα προϊόντα και 2 μπιτόνια βενζίνης, προκαλώντας παράλληλα σημαντικές φθορές.

Μάλιστα, προκειμένου να διευκολύνεται και να αποκρύπτεται η εγκληματική τους δράση, χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, 3 διαφορετικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και τα 2 αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα, τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και κατασχέθηκαν.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, εντόπισαν 2 εκ των δραστών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1 καπέλο, τύπου τζόκευ,

-2 κατσαβίδια,

-1 ζευγάρι γάντια,

-1 μονό γάντι,

-το χρηματικό ποσό των -4,56- ευρώ και

-οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας ενός από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένους σε άλλο σταθμευμένο σε οδό της πόλης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 ακόμη δράστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, με τη συνδρομή 1 ακόμη ατόμου, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθόσον έγιναν αντιληπτοί, ενώ επιπλέον, 4 από τους δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-05-2024, ενέχονται σε κλοπή σε κατάστημα-καφέ.

Στο εσωτερικό του ως άνω οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1 ζευγάρι γάντια,

-1 ολοπρόσωπη κουκούλα (μπαλακλάβα),

-1 φακός και

-1 παντελόνι αθλητικής φόρμας.

Επιπρόσθετα, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1 σφυρί έκτακτης ανάγκης αυτοκινήτου, με το οποίο έθραυαν τις υάλινες θύρες των καταστημάτων &

-είδη ένδυσης και υπόδησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.


Πηγή