Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024

Λέσβος: Το απολιθωμένο δάσος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές από Τουρκία [εικόνα]

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Τσανάκαλε στην Τουρκία επέλεξαν την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και το Γεωπάρκο Λέσβου προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική άσκηση υπαίθρου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους.

Ενθουσιασμός για το απολιθωμένο δάσος Λέσβου

Πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους. Οι φοιτητές επισκέφτηκαν τη Λέσβο και ενημερώθηκαν αρχικά για τις προσπάθειες ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους, των γεωλογικών μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου αλλά και τα στοιχεία που κάνουν το απολιθωμένο δάσος Λέσβου μοναδικό μέσα από ενημερωτική προβολή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προστατευόμενη περιοχή του απολιθωμένου δάσους.

Λέσβος: Πέθανε στα 49 του ο Χρήστος Βαλασέλλης, ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του Aeolos TV

Καζανέματα στη Λέσβο, στη δημιουργία τσίπουρου από τα αμπελοτόπια της Ανεμώτιας [εικόνες]

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του απολιθωμένου δάσους και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη του, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους της Λέσβου. Επίσης ενημερώθηκαν για τη σημασία των απολιθωμάτων στην κατανόηση της ιστορίας της γης, αλλά και τη σημασία των απολιθωμάτων του απολιθωμένου δάσους για τη μελέτη και την κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Η Λέσβος και το απολιθωμένο δάσος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές από την Τουρκία
Η Λέσβος και το απολιθωμένο δάσος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές από την Τουρκία

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων. Οι Τούρκοι φοιτητές μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις που απέκτησαν στο απολιθωμένο δάσος Λέσβου και χαρακτήρισαν την περιοχή ως ένα μοναδικό εργαστήριο για τη μελέτη των φαινομένων και της γεωλογικής ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή