Κυριακή , 3 Μάρτιος 2024

Λακωνία: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Βαρβίτσα -Μεγάλο το μέτωπο, δύσβατο το σημείο [βίντεο]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, σε δασική έκταση στην περιοχή Βαρβίτσα, στον Πάρνωνα Λακωνίας.

Συγκεκριμένα η φωτιά μαίνεται στη δημοτική Ενότητα Οινούντος του δήμου Σπάρτης (όρια Λακωνίας – Αρκαδίας), με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και το μέτωπο είναι μεγάλο καθώς έχει ξεσπάσει σε ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο, όπου το οδικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο, καθιστώντας την προσέγγιση του από τα οχήματα και τους πυροσβέστες δύσκολη και επικίνδυνη.

Η φωτιά καίει μεγάλα πεύκα, αλλά και χαμηλή βλάστηση, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ενισχύθηκε η πυροσβεστική δύναμη

Για την κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 99 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ανάμεσά τους η 1η ΕΜΑΚ), 24 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα επιχείρησαν 2 αεροσκάφη (Canadair) που σταμάτησαν με τη δύση του Ηλίου, ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη της φωτιάς θα αποφασιστεί αν θα επιχειρήσουν και το πρωί.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των δυνάμεων, 15 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου, μετέβησαν στο σημείο το απόγευμα από την Αττική για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.


Πηγή