Κυριακή , 19 Μάιος 2024

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο: Έφτασαν στο αεροδρόμιο Χίθροου οι καπνοί, κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις [βίντεο]

Μεγάλη πυρκαγιά στέλνει καπνό σε όλο το Δυτικό Λονδίνο και απειλεί να καθυστερήσει τις πτήσεις στο Χίθροου, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται για την κατάσβεσή της.

Κάτοικοι ανέφεραν καπνό στον αέρα σε απόσταση έως και 48χλμ μακριά από το Hankley Common στο Surrey, όπου φλέγεται θαμνώδης έκταση.

Η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Σάρεϊ κήρυξε μείζον περιστατικό και κάλεσε τον κόσμο να «αποφύγει την περιοχή για να επιτρέψει στα συνεργεία μας να εργαστούν».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Heathrow δήλωσε στη MailOnline ότι η πυρκαγιά δεν επηρεάζει αυτή τη στιγμή τις αφίξεις ή τις αναχωρήσεις.

Η υπηρεσία έγραψε μετά τις 2.30 μ.μ.: «Έχουμε κηρύξει μείζον περιστατικό στο Hankley Common λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο. Έχουμε πολλά πυροσβεστικά οχήματα σε επιφυλακή. Υπάρχει πολύς καπνός, γι’ αυτό παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή, τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να είναι κλειστά αν βρίσκονται κοντά και τα κατοικίδια ζώα να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν».


Πηγή