Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Μεσανατολικό: Έντεκα εργαζόμενοι του ΟΗΕ και 30 μαθητές σκοτώθηκαν στη Γάζα

Έντεκα εργαζόμενοι στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) και 30 μαθητές σχολείων τα οποία διαχειρίζεται αυτή η υπηρεσία έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας.

Τρεις δάσκαλοι και άλλοι οκτώ μαθητές τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίκ.

Η Τζένιφερ Όστιν, στέλεχος της UNRWA στη Γάζα, είπε ότι σκοτώθηκαν πέντε εκπαιδευτικοί σε σχολεία της υπηρεσίας, ένας γυναικολόγος, ένας μηχανικός, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας και τρία μέλη ομάδων υποστήριξης. «Ορισμένοι σκοτώθηκαν στα σπίτια τους μαζί με τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται σε 1.100

Επικοινωνία Καΐρου-ΟΗΕ για τη Γάζα: Το κρίσιμο πέρασμα προς την Αίγυπτο για ανθρωπιστική βοήθεια

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας τη θλίψη του για «τους συναδέλφους που πλήρωσαν το υπέρτατο τίμημα», ζήτησε για άλλη μια φορά να προστατευθούν οι άμαχοι. Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, περίπου 220.200 Παλαιστίνοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 92 εγκαταστάσεις της UNRWA, διευκρίνισε. «Καλώ όλες τις πλευρές και όλους εκείνους που ασκούν επιρροή στις πλευρές αυτές, να αποφύγουν κάθε νέα κλιμάκωση», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Γκουτέρες έκανε επίσης έκκληση για «ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Γάζα. «Πρέπει να επιτραπεί ο εφοδιασμός με είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, τροφίμων και νερού», επέμεινε.


Πηγή