Τρίτη , 28 Ιούνιος 2022

Μετά τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα έρχονται νέα ειδοποιητήρια για τα ΚΤΕΟ

Τα λάθη στις διασταυρώσεις, αλλά και το υψηλό πρόστιμο ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε όσους «ξέχασαν» ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα για τα οχήματα που διαθέτουν. Ταυτόχρονα αποφάσισε τη μείωση των προστίμων σε όσους εντοπιστούν ανασφάλιστοι μετά τις 15 Ιουλίου, τα οποία θα κλιμακώνονται ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά των οχημάτων.

Την ίδια στιγμή όμως αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έλαβαν το ειδοποιητήρια, από λάθος του Δημοσίου, πρέπει να μεταβούν στις περιφέρειες και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών για να δηλώσουν ή διαφορετικά να αποδείξουν ότι το αυτοκίνητό τους έχει κλαπεί.

Οι ανοιχτές υποθέσεις με τα αυτοκίνητα δεν τελειώνουν εδώ. Όπως γράφει η «Καθημερινή» εντός του επόμενου μήνα προγραμματίζεται η έναρξη αποστολής των ειδοποιητηρίων προς τους ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ.

Οι ιδιοκτήτες που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ θα πληρώσουν το πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο και όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο παράβολα για τον έλεγχο.

localStorage.clear();


Πηγή