Δευτέρα , 27 Μάρτιος 2023

Με την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και 5 ν/σ απαντά η κυβέρνηση στην αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Με την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μέσω της εισαγωγής νέων νομοσχεδίων προς συζήτηση στη Βουλή απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν μέχρι τις εκλογές.

«Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι ‘πεζοδρομιακή’ δημοκρατία», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Μαραθώνα, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι περιφρονεί το Κοινοβούλιο και την συνταγματική τάξη.

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Η ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που περιλαμβάνει  πέντε νομοσχέδια, το εθνικό σχέδιο για την αστεγία, την τροποποίηση του εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση των αποβλήτων και δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποτελεί την απόδειξη ότι η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη  στον «ακτιβισμό» του κ. Τσίπρα και προχωρά με βάση τον σχεδιασμό της μέχρι τις εκλογές, την ημερομηνία των οποίων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και δεν θα την επιβάλει αντιθεσμικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση της συμμετοχής στις εκλογές του μορφώματος του Ηλία Κασιδιάρη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων, χωρίς να αποκλείουν σημειακές τροποποιήσεις που όμως δεν θα μεταβάλουν τον σκοπό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και κυρίως δεν θα διακινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να τορπιλίσει την συναίνεση»

Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να τορπιλίσει την συναίνεση ακόμα και για ένα μείζων ζήτημα δημοκρατίας που αφορά τον αποκλεισμό από τις εκλογές των καταδικασμένων μελών της ΧΑ, ενώ επισημαίνουν ότι η πρόταση της Κουμουνδούρου να περιληφθεί αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο έχει σοβαρά συνταγματικά προβλήματα. Η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει νέο πεδίο αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και από ορισμένα πολιτικά στελέχη δεν θεωρούνται τυχαία τα όσα υποστήριξε από τον Μαραθώνα ο κ. Μητσοτάκης για επιστροφή του κ. Τσίπρα στο 2012 «τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα».

Για περί τηλεμαχίας Μητσοτάκη-Τσίπρα

Όσο για το τηλεοπτικό ντιμπέιτ για το οποίο πέταξε το γάντι χθες η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως «ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται στη Βουλή» εκεί απ’ όπου αποφάσισε να αποχωρήσει κατ’ ουσίαν ο κ. Τσίπρας «γυρνώντας την πλάτη του στο δημοκρατικό διάλογο». Όπως προσθέτουν όμως οι ίδιες πηγές «τα πραγματικά προβλήματα δεν επιλύονται σε τηλε-μονομαχίες αλλά με θέσεις και προγράμματα, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει». 


Πηγή