Πέμπτη , 17 Ιούνιος 2021

Μητσοτάκης: Οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν την ημέρα των εκλογών

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και τα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σήμερα, για να συναντηθεί με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Κατά την εισαγωγική ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη δικιά μου παρέμβαση, αλλά και την παρέμβαση, την ομιλία του πρωθυπουργού, θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι το να επιδοθούν σήμερα πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε ένα άκρατο κρεσέντο λαϊκισμού και παροχολογίας, θα βλάψει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα.

Δεν έχω πρόθεση να ακολουθήσω τον πρωθυπουργό σε αυτήn την κατεύθυνση και πρέπει να σας πω ότι είναι πρωτοφανές, εγώ δεn θυμάμαι τουλάχιστον να έχει ξανασυμβεί, η αντιπολίτευση να φέρεται με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που συνήθως, αλλά όχι πάντα, διακρίνει την αντιπολίτευση».

Ακόμη, διαμήνυσε στον πρωθυπουργό να σταματήσει τις παροχές, αφού -όπως τόνισε- την ημέρα των εκλογών οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης τελειώνουν: «Και επειδή διαβάζω και σήμερα στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, του λέω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να μην μπει στον κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν την ημέρα των εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού και εφόσον -όπως πιστεύω- την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα κληθεί να το εφαρμόσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ: «Δυστυχώς, η συμφωνία την οποία υπέγραψα ο κ. Τσιπρας ο κ. Κοτζιας ο κ. Καμμένος είναι κακή συμφωνία που προσβάλει όλους τους Έλληνες όχι μόνο τους Μακεδόνες, καθώς είναι μια συμφωνία που ικανοποιεί τις πάγιες επιδιώξεις της σκοπιανής πλευράς, που δεν είναι άλλες από την παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας, δηλαδή επί της ουσίας της μακεδονικής ταυτότητας στους γείτονες μας». Και σημείωσε πως η κυβέρνηση «έδρασε υπόγεια και ερήμην της εθνικής γραμμής του λαού και των κομμάτων».

«Το Σκοπιανό από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο αυτοτελές οικονομικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Βορείου Ελλάδος. Ήδη αντιμετωπίζετε ζητήματα ανταγωνισμού ζητήματα πιστοποίησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία, προκαλούν εύλογες αμυντικές αντιδράσεις, ταυτόχρονα όμως ξυπνούν και σε κάποιους παλιά ακραία συνθήματα και προσβάλλοντας την εθνική συνείδηση ενίσχυσαν εθνικιστικές φωνές, χλευάζοντας τον αγνό πατριωτισμό τροφοδότησαν την ακροδεξιά πατριδοκαπηλεία. Οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Να μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό και να μην συγχέουμε αυτές τις δυο έννοιες. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό για έναν ολόκληρο λαό και ειδικά για το λαό της Μακεδονίας όποιος διαφωνεί με αυτή τη συμφωνία να χαρακτηρίζεται συλλήβδην ως Ακροδεξιός» είπε αναφερόμενος στις κινήσεις για το Σκοπιανό»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

localStorage.clear();


Πηγή