Πέμπτη , 1 Οκτώβριος 2020

Μοντέλα μόνο με πιστοποιητικό υγείας στις γαλλικές πασαρέλες

Όσα μοντέλα θέλουν πλέον να δουλέψουν στη Γαλλία θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό. Αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια οι νέοι και ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα να ξεφύγουν από την εικόνα της «ανέφικτης, ιδεώδους ομορφιάς», που τους παρασύρει στην ανορεξία.

Το πιστοποιητικό υγείας θα επικεντρώνεται στον δείκτη μάζας σώματος λαμβάνοντας υπόψιν το σωματικό βάρος του μοντέλου σε συνάρτηση με το ύψος του και θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τους ανθρώπους στην κατηγορία των λιποβαρών όταν ο δείκτης μάζας σώματος είναι κάτω από 18,5.

Σύμφωνα με τη νέα γαλλική νομοθεσία όποιος από τη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιεί μοντέλα χωρίς πιστοποιητικό υγείας θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης που θα μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες και καταβολή προστίμου 75 χιλιάδων ευρώ. Επίσης, από τον ερχόμενο Οκτώβριο όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη Γαλλία, σε έντυπα και διαδίκτυο, θα πρέπει να φέρουν την επισήμανση «επεξεργασμένες», εφόσον έχουν υποστεί επεξεργασία σε υπολογιστή, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των μοντέλων.

Ο νόμος έχει ψηφιστεί από τα τέλη του 2015, αλλά μόλις την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα της κυβερνήσεως.


Πηγή