Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024

Μπακογιάννη-Μεϊμαράκης: Πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές -Η πραγματικότητα επιβάλλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

Εκδήλωση με θέμα «Η πορεία προς τις Ευρωεκλογές: Το μέλλον της Ευρώπης» με κεντρικούς ομιλητές την πρώην υπουργό και βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και εκ νέου υποψήφιο ευρωβουλευτή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Η κυρία Μπακογιάννη κάλεσε τα στελέχη και μέλη της ΝΔ να μην αφήσουν ούτε στιγμή χαμένη και να παρακινήσουν τον κόσμο να ψηφίσει, με στόχο να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωβουλευτές από τη ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Μπακογιάννη: Πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές -Η πραγματικότητα επιβάλλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

«Είναι πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη, καθώς «η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και η διεθνής πραγματικότητα, μας επιβάλλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει για την Ευρώπη.

Μητσοτάκης από Άργος: «Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα»

Αυγενάκης από Πάτρα: Οι κάλπες των ευρωεκλογών είναι εξόχως σημαντικές, η Ελλάδα είναι στην καρδιά της Ευρώπης

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολες μέρες θα είναι αυτές οι οποίες έρχονται για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, και για την Ελλάδα, και για την Κρήτη» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στους αγρότες και τη νέα ΚΑΠ, αλλά και τον «αντιπυραυλικό θόλο ασφαλείας» που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο, όπως είπε, υπήρξε ανταπόκριση από την κ. Φον Ντερ Λάιεν.

Επιπλέον, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν, μεταξύ άλλων για την οικονομία, τον πληθωρισμό και την καινοτομία.

Μπακογιάννη: Δεν πρέπει να πετάξουμε την ψήφο μας

«Όλα αυτά θα περάσουν από αυτό το νέο Ευρωκοινοβούλιο, άρα δεν πρέπει να χάσουμε την ψήφο μας. Δεν πρέπει να πετάξουμε την ψήφο μας, πρέπει να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που θα ξέρουν να δίνουν μάχες, που θα ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, και θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να επηρεάσουν καταστάσεις» τόνισε η κ. Μπακογιάννη. Στόχος είναι οι πολίτες «να έρθουν ξανά στην κάλπη, να ξαναεμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του δώσουν διαπραγματευτική δύναμη για την Ευρώπη του αύριο».

Από την πλευρά του, ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να στηρίξουν τη ΝΔ και τους υποψηφίους της.

Μεϊμαράκης: Εμείς, στη ΝΔ, πάνω από το «εγώ» μας βάζουμε το «εμείς»

«Εμείς, στη ΝΔ, πάνω από το “εγώ” μας βάζουμε το “εμείς” και πάνω από το “εμείς” βάζουμε τη Νέα Δημοκρατία και πάνω από τη Νέα Δημοκρατία βάζουμε την Ελλάδα μας» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Με τον τρόπο αυτό «μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας τη ΝΔ και να πάμε πιο ψηλά την Ελλάδα, μέσα σε μία ισχυρή Ευρώπη» εξήγησε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο στοίχημα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με ένα ποσοστό το οποίο «δεν θα γκριζάρει και δεν θα θολώνει την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες τον Ιούνιο του 2023».

«Χρειαζόμαστε ισχυρή Ελλάδα και κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία, μέσα σε μία Ευρώπη που μπορούμε να την αλλάξουμε, να την κάνουμε πιο ανθρώπινη και πιο ισχυρή» είπε ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, προσθέτοντας πως «διαβατήριο» για την επόμενη πενταετία είναι όσα έγιναν μέχρι σήμερα τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πολίτες έχουν κρίση και θα κρίνουν με βάση τη δουλειά που κάναμε» είπε επιπλέον, ενώ σημείωσε πως εκτίμησή του είναι ότι «μας κρίνουν και μας αξιολογούν θετικά» και πως «μπορούν να μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους, για να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά», διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

«Αλλωστε και οι ίδιοι οι πολίτες δεν θα θέλουν να διακινδυνεύσουν και να πειραματιστούν για τα κεκτημένα» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.


Πηγή