Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024
Κομισιόν: Στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην ΕΕ - «Ήρθε η στιγμή της Ευρώπης»

Να πάμε με εμπιστοσύνη να κάνουμε το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού – Newsbeast

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έρχεται στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (23/12) η Ελένη Γιαμαρέλλου προτρέποντας τους πολίτες να πάνε να το κάνουν με εμπιστοσύνη.

Η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε τον εμβολιασμό έναντι του κορoνοϊού «εκδήλωση αλληλεγγύης» καθώς ανέφερε «δεν το κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας. Να πάμε με εμπιστοσύνη να κάνουμε το εμβόλιο. Για να μπορέσουμε να έχουμε του χρόνου Χριστούγεννα αγαπητικά και όχι μοναχικά».

Ξεκαθάρισε ότι κάνοντας τα εμβόλια δεν εγκαταλείπονται τα μέτρα προστασίας, τα οποία όπως είπε θα χαλαρώσουν, αφότου εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού.

Αντιδράσεις και διστακτικότητα για το εμβόλιο

Αναφέρθηκε δε σε όσους δεν είναι ακόμα πρόθυμοι να εμβολιαστούν λέγοντας: «Υπάρχει μια διστακτικότητα για κάτι καινούργιο. Το εμβόλιο θα συμπεριφέρεται όπως το εμβόλιο της γρίπης. Μπορεί να πονάει περισσότερο το μπράτσο μου, να έχω λίγο περισσότερο πυρετό. Αλλά σε μια δύο μέρες περνάει».

«Να σκεφτεί κανείς τη πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης, αν έχει ιστορικό αλλεργίας. Δηλαδή αν έχει αφυλαξία, που πέφτει κάτω, παθαίνει οίδημα στον λάρυγγα. Ωστόσο, ακόμα και γι’ αυτές δεν σημαίνει ότι σίγουρα δεν κάνω το εμβόλιο. Πρώτα συνεννοούμαι με τον γιατρό μου» είπε.

Στη συνέχεια η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι οι ευπαθείς ομάδες πρέπει σίγουρα να κάνουν το εμβόλιο. «Προφυλάσσονται περισσότερο με το εμβόλιο, γιατί ο ιός προσβάλει καρδιά, πνευμόνια, συκώτι. Άνθρωποι με σοβαρά νοσήματα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο» υπογράμμιζε, λέγοντας ότι οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα αναπτύξουν πολύ καλή αντισωματική ανταπόκριση στο εμβόλιο.

Τέλος, σχετικά με τις εορταστικές μέρες, η καθηγήτρια, τόνισε τη σημασία για όσο λιγότερα άτομα γίνεται στο εορταστικό τραπέζι, καθώς όπως είπε «κυρίως οι συναθροίσεις μέσα στα σπίτι μεταδίδουν τον ιό».

«Θέλουμε μετά τις γιορτές να χαλαρώσουν σιγά σιγά τα μέτρα. Δεν θέλουμε να βρεθούμε μπροστά σε τρίτο κύμα» δήλωσε.


Πηγή