Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024

Νεκρά δίδυμα 18 μηνών στις ΗΠΑ -Η προγιαγιά με Αλτσχάιμερ ξέχασε την πόρτα ανοιχτή και πνίγηκαν στην πισίνα

Δίδυμα νήπια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μόλις 18 μηνών, πνίγηκαν στην πισίνα του σπιτιού τους, όταν η προγιαγιά τους, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, άφησε ανοιχτή την πίσω πόρτα στο σπίτι τους στην Οκλαχόμα Σίτι των ΗΠΑ.

Όταν η μητέρα Jenny Callazzo βρήκε τα 18 μηνών παιδιά της, Locklyn και Loreli, στον πάτο του θολού νερού της πισίνας, το πρωί της Πέμπτης, ήταν αναίσθητα.

Ο θάνατος των δύο παιδιών διαπιστωθηκε δύο ώρες αργότερα, στο νοσοκομείο, ανέφερε η Daily Mail.

Η Callazzo, ιδιοκτήτρια μπουτίκ, ζει στο σπίτι των 565.000 δολαρίων με τη γιαγιά της, τα έξι παιδιά της και τον σύζυγό της Sonny, 42 ετών, στέλεχος μάρκετινγκ.

Τα δίδυμα που πνίγηκαν στην πισίνα του σπιτιού τους στην Οκλαχόμα

Πώς πνίγηκαν τα δίδυμα στην πισίνα στην Οκλαχόμα

Ένας συγγενής είπε στη Daily Mail ότι η προγιαγιά των παιδιών, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ, άφησε την πίσω πόρτα του σπιτιού ανοιχτή. Τα δίδυμα προφανώς βγήκαν έξω και έπεσαν στην πισίνα.

Εναέρια πλάνα από το σπίτι έδειχναν μια πρασινωπή πισίνα γεμάτη με νερό γεμάτο φύκια.

Η αστυνομία ερευνά τους θανάτους των διδύμων, αλλά δεν πιστεύει ότι εκτιμά ότι ήταν εγκληματική ενέργεια, αλλά ένα τρομακτικό δυστύχημα.

Λίγες ημέρες πριν, η 37χρονη Callazzo δημοσίευσε φωτογραφίες των διδύμων της έξω από το σπίτι με τη λεζάντα «απλά θέλουν να παίξουν στην αυλή».

Οι γείτονες είπαν ότι είδαν την απελπισμένη μητέρα των διδύμων να μπαίνει στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, καθώς οι νοσοκόμοι έδιναν μάχη για να σώσουν τα παιδιά της.

Ο σιωπηλός πνιγμός και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς μικρών παιδιών σε σπίτια με πισίνα

Η Laura Gamino, συντονίστρια πρόληψης τραυματισμών δήλωσε στη Mail ότι ελπίζει οι γονείς να συνειδητοποιήσουν πόσο θανατηφόρο μπορεί να είναι το νερό για τα μικρά παιδιά.

«Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε μια στιγμή», προειδοποίησε. «Τα παιδιά έλκονται από το νερό και τα νήπια δεν θα έχουν τις δεξιότητες για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους να βγει από το νερό … Ο πνιγμός είναι πολύ ξαφνικός και είναι σιωπηλός. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα παιδί που θα έχει πρόβλημα μέσα στο νερό θα φωνάξει, αλλά δεν μπορεί γιατί το στόμα του είναι γεμάτο νερό. Έτσι ο πνιγμός είναι σιωπηλός, και είναι τρομακτικό».

Προέτρεψε ακόμη τους ιδιοκτήτες σπιτιών με πισίνα να εγκαταστήσουν έναν φράχτη ύψους 4 μέτρων γύρω από τις πισίνες τους με μια πύλη που τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να ανοίξουν.


Πηγή