Τετάρτη , 21 Φεβρουάριος 2024

Ντογιάκος: Αναλαμβάνω σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον -Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος

«Ο Έλληνας Εισαγγελέας ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων», δηλώνει ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Όλα αυτά, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Με γραπτό χαιρετισμό προς όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας ο κ.Ντογιάκος επισημαίνει ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι «ακατάλυτος» και πως –παρά τις δυσκολίες «πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα».

Ο ίδιος δηλώνει πως για την επίτευξη αυτού του σκοπού θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ολόκληρο το κείμενο του χαιρετισμού του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Προς

Όλους τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας δια των Διευθυνόντων τις Εισαγγελίες Εφετών

και Πρωτοδικών της Χώρας

Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων.

Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Άλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».


Πηγή