Τρίτη , 28 Μάρτιος 2023

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο, χάσαμε την εκπροσώπηση στην κοινωνία

Για την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στους νέους και ειδικά σε όσους εργάζονται στο χώρο της Υγείας, προχώρησε ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ρεθύμνου μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Είμαστε ένα κόμμα γηρασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους. Φανταστείτε στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ (σ.σ. ‘Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) δεν είχαμε κανένα ειδικευόμενο γιατρό να κατεβάσουμε στο ψηφοδέλτιο μας. Είχαμε κάποιους ελάχιστους επικουρικούς, ελάχιστους επιμελητές β΄ και οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν διευθυντές, άνθρωποι υπό συνταξιοδότηση».

Το πλήρες ρεπορτάζ για τα όσα υποστήριξε ο Ανδρέας Ξανθός δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Απογευματινή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Ξανθός μίλησε για γερασμένο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στην ανυπαρξία επικοινωνιακής πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο Ξανθός χαρακτήρισε «τραγική» την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της ΝΔ, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μιας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της «κοινωνικής δικτύωσης» του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια ομιλία, ο πρώην υπουργός επισήμανε την «κοινωνική ανυπαρξία» του ΣΥΡΙΖΑ και στο μέτωπο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Απευθυνόμενος στους συντρόφους του, είπε: «Αυτό είναι θέμα σε μεγάλο βαθμό, ανθρώπινου δυναμικού. Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους. Φανταστείτε, στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ δεν είχαμε, νομίζω, κανέναν ειδικευόμενο γιατρό να κατεβάσουμε στο ψηφοδέλτιό μας. Είχαμε κάποιους ελάχιστους επικουρικούς, ελάχιστους επιμελητές Β’ και οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν διευθυντές, άνθρωποι υπό συνταξιοδότηση».

Το βίντεο από την ανάρτηση του εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Γιάννη Κουρτάκη:

Η απάντηση του κ. Ξανθού

Ο κ. Ξανθός μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί φιλικά ΜΜΕ για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Ειδικότερα δήλωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει όντως να είναι σε απελπισία. Μπροστά στην εντεινόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή, επιστρατεύει κάθε φιλικό της μέσο για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών που επιδεινώνονται με δική της ευθύνη.»

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής» είναι χαρακτηριστική απόδειξη. Ο τίτλος « ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την κοινωνία» δεν έχει καμιά σχέση με δική μου δήλωση. Σε μια ανοικτή συζήτηση πριν από 1,5 μήνα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκα στο έλλειμα παρουσίας ειδικευόμενων γιατρών στο ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ. Και αναγνώρισα ότι υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής νέων ανθρώπων στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι μία πολιτική και οργανωτική πρόκληση που συλλογικά επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε με το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, με τη διεύρυνση της κοινωνικής μας επιρροής και με την ένταξη νέων μελών στις οργανώσεις μας.

Αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι σε εξέλιξη και προφανώς δεν αποτελεί «μια τρύπα στο νερό». Η προβολή μιας πολιτικής εκτίμησης για τις συνδικαλιστικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον χώρο των υγειονομικών ως «βόμβα», απλώς είναι καταγέλαστη. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία, ειδικά με τη νέα γενιά, και η πολιτική της φθορά είναι μη αναστρέψιμη. Τα υπόλοιπα είναι φαιδρή και μάταιη επιχείρηση πολιτικού αντιπερισπασμού.»


Πηγή