Οικονόμου: Eίμαστε κοντά στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραμάδα αισιοδοξίας για την άρση των μέτρων κατά της διασπορά του κορωνοϊού, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης έκανε αποδεκτή την εισήγηση των ειδικών και παρέτεινε την ισχύ των μέτρων κατά μία εβδομάδα. Όπως σημειώνεται στην επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, η Επιτροπή εξέτασε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και αποφάσισε την παράταση των μέτρων.

Σημειώνεται πως η παράταση που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα ισχύει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου (ώρα 06:00), όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ, και η νέα παράταση που αποφάσισε η Επιτροπή ισχύει μέχρι τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ» είπε ο κος Οικονόμου όσον αφορά την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα και υπενθύμισε πως βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας με την δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και προφανώς όλα αυτά τα στοιχεία συνυπολογίζονται». Για να καταλήξει: «Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά».

Δείτε το βίντεο

Επίσης, αναφερόμενος στην απόκτηση των Rafale ο κ. Οικονόμου τόνισε πως για τις ένοπλες δυνάμεις η άφιξη των γαλλικών μαχητικών συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο. «Εκτός από το προφανές, δηλαδή την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος στο πεδίο, η απόκτηση τους έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες όσον αφορά την ενίσχυση του κύρους, του βάθους και του εύρους της διπλωματικής μας πολιτικής και των συμμαχιών μας με άλλες χώρεςανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για ιστορική εξέλιξη.

Οικονόμου: Μικρόψυχες οι αντιδράσεις για τα Rafale

Απαντώντας για το σποτ για την απόκτηση των Rafale που προκάλεσε αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, καθώς έφερε την υπογραφή της κομματικής σφραγίδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «εάν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν την μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα για να μπούμε σε εθνική αντιπαράθεση για αυτό». «Χωρίς αμφιβολία βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως μια αναγκαία εθνική προτεραιότητα, είναι μια εθνική επιλογή γιατί στην χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από την θωράκιση της χώρας» είπε και τόνισε πως «Αυτό λοιπόν είναι μια εθνική επιλογή».

«Αυτή την εθνική επιλογή δεν την συμμερίζονται όλοι… Ο ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε αποτελεί την εξαίρεση αυτής της επιλογής» ανέφερε επιπλέον, υπενθυμίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας στον προυπολογισμό. «Δεν ψήφισε
την ελληνογαλλική συμφωνία, αναρωτιέμαι
εάν θα ψηφίσει την ελληνοαμερικανική
συμφωνία..» είπε προσθέτοντας πως μέσα
στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και κάποιες
μικρόψυχες αντιδράσεις που αυτή τη μέρα
θα μπορούσαν να λείπουν.

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι τα Rafale είναι κάτι που οφείλεται μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ίσα- ίσα λέμε ότι είναι μια πολιτική επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, που είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και που στηρίζεται στις δυνατότητες που δίνουν στην χώρα, οι φόροι, το εισόδημα, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών…» συνόψισε.

Οικονόμου για την ακρίβεια: «Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν λέμε ψέματα στον κόσμο»

Για μεγάλο
παγκόσμιο πρόβλημα- μια ακόμα εξωγενή
κρίση έκανε λόγο ο κος Οικονόμου κληθείς
να σχολιάσει περί της πίεσης που
διαπιστώνεται πως βιώνουν τα ελληνικά
νοικοκυριά εξαιτίας της ακρίβειας,
προσθέτοντας πως όλες οι χώρες στον
κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους να
αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

«Προφανώς
και δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Πήραμε πολύ σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες
με σκοπό να μετριάσουμε, τις συνέπειες
της κρίσης αυτής» είπε συγκεκριμένα
υπενθυμίζοντας πως μόνο για τον Ιανουάριο
η κυβέρνηση έχει διαθέσει 400 εκατομμύρια
για να καλύψει μέρος των ανατιμήσεων
στην ενέργεια.

«Δεν θα πούμε
ψέματα στον κόσμο, δεν μπορούμε να
μηδενίσουμε τις ανατιμήσεις» είπε
συγκεκριμένα ο κος Οικονόμου υπογραμμίζοντας
σε κάθε περίπτωση πως η Ελλάδα θα
συνεχίσει να παίρνει σοβαρές πρωτοβουλίες
για να μετριαστούν τα βάρη της ακρίβειας.

«Σε ό,τι τα νοικοκυριά και κυρίως για την καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατόρες ανά ώρα, καλύπτεται ικανοποιητικά ένα ποσοστό της κρίσης από 70-90%». «Από τον
Ιανουάριο και μετά θα καλύψουμε και το
50% της αύξησης στις επιχειρήσεις» είπε
τονίζοντας πως ό,τι περιθώριο υπάρχει
θα εξαντληθεί.

Τέλος, σχολιάζοντας την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου για την αντιπαράθεση περί Novartis, ο κ. Οικονόμου τόνισε με έμφαση: «Όποιος πιστεύει στην διάκριση των εξουσιών και στην λειτουργία της Δημοκρατίας, δεν έχει να προσθέσει ούτε κόμμα σε όσα είπε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου σήμερα» για να προσθέσει πως «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η ακηδεμόνευτη λειτουργία των θεσμών είναι αρχή αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».


Πηγή