Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

Οι αποφάσεις για «λίφτινγκ» στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ -Τα 11 στελέχη που θα πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα

Κινήσεις λίφτινγκ στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές αποφάσισε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, που συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, στόχος είναι -όπως είχε προαναγγείλει ο Αλ. Τσίπρας- να αλλάξει πρόσωπο το κόμμα στις 30 ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουλίου.

Αυτοκριτική στα γρήγορα από τον Τσίπρα και γκρίνιες στην Κεντρική Επιτροπή -Το παρασκήνιο

Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη είναι πρωτίστως δική μου -Στα… κάγκελα οι 53, δεν μίλησε κανείς άλλος

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια task force που θα επιχειρήσει να δώσει «φρεσκάδα» στο κόμμα, αλλά και τεχνοκρατικό σχεδιασμό, η έλλειψη του οποίου ήταν εμφανής το προηγούμενο διάστημα.

Οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Το γραφείο Τύπου θα ορίζει τις εμφανίσεις στα κανάλια.
  • Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη.
  • Συγκροτείται, επίσης, οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, ενώ θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.
  • Συγκροτείται, παράλληλα, μια εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τα παραπάνω όργανα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο.

Ωστόσο, θεωρείται αναμενόμενο να μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Διονύσης Τεμπονέρας, Διάνα Βουτυράκου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νικόλας Φαραντούρης, Κώστας Ζαχαριάδης κ.ά.


Πηγή