Κυριακή , 20 Σεπτέμβριος 2020

Οι εγγραφές στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν

Ένας θεσμός που «τρέχει» εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζεται, με τις εγγραφές στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων να ξεκινούν. Φέτος προσφέρονται περισσότερες από 30 διαφορετικές δράσεις, που αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: Yoga για ενήλικες στην Πλάκα και την Ακαδημία Πλάτωνος, εικαστικά εργαστήρια για μικρούς κατασκευαστές στο Παγκράτι, την Κυψέλη, τον Νέο Κόσμο, τον Άγιο Παντελεήμονα και το Γουδή, εργαστήρι μουσικής από το στόμα Beatbox στα Πετράλωνα, Ρομποτική για παιδιά στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Κυψέλη και στα Πετράλωνα, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στο Γουδί, θεατρική αγωγή για εφήβους στην πλ. Βικτωρίας, αθλοπαιδιές στον Κολωνό, στους Αμπελοκήπους, στα Εξάρχεια, στου Γκύζη και σε ακόμα δέκα γειτονιές της Αθήνας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

Στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων ανά γειτονιά και μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο. Τα προαύλια στα Ανοιχτά Σχολεία είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους καθημερινά μετά τις 4 το απόγευμα και έως τις 9.30 το βράδυ τις καθημερινές, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

«Όταν ξεκινήσαμε το 2016, δεν φανταζόμασταν ότι τρία χρόνια μετά θα επιβεβαιώνονταν ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις: Ξεπέρασαν τις 27.000 εκείνες και εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν και αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Αριθμός απίστευτος για έναν νέο θεσμό», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φέτος, τα Ανοιχτά Σχολεία συνεργάζονται με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο με δωρεά του υποστηρίζει το πρόγραμμα του χειμερινού τετραμήνου 2018.

localStorage.clear();


Πηγή