Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο κελί του στα Καυσοκαλύβια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε το απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό, στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής.

Συγχοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος, και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Επί της υποδοχής τους στην είσοδο της Μονής ήταν ο μητροπολίτης Κηφισίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ο ιερατικώς προϊστάμενος της Μονής, π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, πλειάδα κληρικών και δεκάδες πιστοί.

Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στο χωριό ‘Αγιος Ιωάννης Καρυστίας Ευβοίας, που είναι κοντά στο Αλιβέρι. Η αγιοκατάταξή του έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή