Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας καταγγέλλει επίθεση από ομάδα ακροδεξιών

Σε καταγγελία για επίθεση προς τον ίδιο από ακροδεξιούς, χθες το βράδυ, προέβη ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, κατήγγειλε πως τη νύχτα της Παρασκευής δέχθηκε επίθεση έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων από ομάδα ακροδεξιών.

Δείτε όσα αναφέρει στην καταγγελία του, ο βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών μου επιτέθηκε χθες το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων.

Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων».

Δείτε το βίντεο

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο δημαρχείο Μεγάρων για το φλέγον ζήτημα της δημιουργίας δομης μεταναστων στο πρώην στρατοπεδο 75 ΜΕ. Στο δημοτικό συμβούλιο παρέστη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας ο οποίος δέχτηκε δύο φορές αποδοκιμασίες και έντονες φραστικές επιθέσεις για την τοποθέτηση του. Μαζί.με τον αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμοπουλο, ήταν οι μόνοι που παρέστησαν από το.εππισημο κράτος. Τις φραστικές επιθέσεις κατά του βουλευτή αποδοκίμασαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι

Δημοσιεύτηκε από I Love You Megara στις Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020


Πηγή