Παρασκευή , 24 Σεπτέμβριος 2021

Ο Γιώργος Σαμπάνης προκάλεσε κόντρα στον δήμο της Θεσσαλονίκης

Αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του Γιώργου Σαμπανή, να συμμετέχει σε συναυλία για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία Αριστοτέλους. Μάλιστα, για το θέμα τοποθετήθηκε με ανάρτηση του στο twitter, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

Ο κ. Μπουτάρης , χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν διάφορους χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Σαμπάνη, ενώ σημειώνει πως στις μέρες μας περισσεύει η ηθικολογία και η σεμνοτυφία.

«Είναι λυπηρό ορισμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για μικροκομματικούς λόγους που δεν σχετίζονται με τον προγραμματισμό για τον εορτασμό των Χριστουγέννων να χρησιμοποιούν διάφορους χαρακτηρισμούς κατά του εξαίρετου ανερχόμενου καλλιτέχνη Γ. Σαμπάνη.

Στις μέρες μας περισσεύει η ηθικολογία και η σεμνοτυφία», τονίζει στην ανάρτηση του ο κ. Μπουτάρης.

Σημειώνεται πως ένα τραγούδι, στο οποίο έχει γράψει τη μουσική ο Γιώργος Σαμπάνης, «άναψε» φωτιά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έφεραν αντιρρήσεις σχετικά με την επιλογή του τραγουδιστή, σύμφωνα με το thestival.gr.

Πιο συγκεκριμένα αντέδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αβαρλής και Αλέξανδρος Άγιος, σημειώνοντας πως δεν αρμόζει στην αισθητική των εκδηλώσεων του δήμου, η επιλογή ενός τραγουδιστή που έχει τραγουδήσει ένα τραγούδι όπως το «Αγάπη ρε μ…».

«Μένω ενεός. Πώς άνθρωποι που τους εκτιμώ για την ποιότητα τους βρίσκουν να συνδυάσουν τον άναμμα των Χριστουγέννων με ένα συγκρότημα, το οποίο ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος έχει μελοποιήσει και ένα τραγούδι με τον τίτλο …”Αγάπη ρε μ…”. Δεν περίμενα ότι οι κ. Μπαρμπουνάκης και Πέγκας ακούν τέτοια τραγούδια. Από τον Ιούνιο ξεκινάτε να βρείτε συγκροτήματα και να βρίσκετε αυτόν που έχει μελοποιήσει αυτό το τραγούδι. Αυτά τα έκανε αυτή η φαύλη διοίκηση που καταδικάσαμε, τα κάνετε και εσείς, εκπλήσσομαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβαρλής.

Ωστόσο όπως τόνισε και ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, το συγκεκριμένο τραγούδι, δεν το έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Σαμπάνης, καθώς έχει γράψει μόνο τη μουσική.

«Είναι άδικο αυτό που γίνεται στον καλλιτέχνη Γιώργο Σαμπάνη. Ένα αθλητής, ολυμπιονίκης, ο οποίος άνοιξε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Αυτά σε σχέση με το ήθος. Αναφέρεστε σε ένα τραγούδι, του οποίου ο ερμηνευτής και ο στιχουργός είναι άλλος. Άρα είναι άστοχο και άκυρο αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή