Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023
Ο κορονοϊός θα μειώσει κατά 20% την παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων

Ο κορονοϊός θα μειώσει κατά 20% την παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων

Τις σοβαρές επιπτώσεις που δημιουργεί ο κορονοϊός βιώνει και ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η πανδημία θα έχει σαφείς συνέπειες στην παραγωγή νέων οχημάτων. Μάλιστα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι αναμένεται μείωση κατά 20%.

Τα νέα δεδομένα έχουν προβληματίσει τους επικεφαλής των εταιρειών, που αναγκάζονται να αναθεωρούν σχεδόν κάθε εβδομάδα τα πλάνα τους και να… στριμώχνονται όλο και περισσότερο.

Η χαμένη παραγωγή αφορά εκατομμύρια πωλήσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το σχεδιασμό των πλάνων για το 2020, ενώ παράλληλα είναι πολύ μεγάλη η απώλεια τζίρου, άρα και των κερδών των αυτοκινητοβιομηχανιών, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Β. Αμερικής και πολλών χωρών στην Ευρώπη που «πάγωσαν» τις παραγγελίες τους με αποτέλεσμα οι εταιρείες να καθυστερούν εσκεμμένα την έναρξη των εργασιών στα εργοστάσιά τους.

Αντίθετα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θετικά είναι τα μηνύματα από την Κίνα που έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία και έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά τις παραγγελίες της.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο όσο περιορίζεται η εξάπλωση της πανδημίας και ο κόσμος μπαίνει και πάλι στην κανονικότητα.


Πηγή