Δευτέρα , 11 Δεκέμβριος 2023

«Ο Κωνστατίνος Κατσίφας πέθανε όρθιος»

«Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέθανε όρθιος, δίπλα του υπήρχε ένας λάκκος, αν ήθελε να προφυλαχθεί, θα έμπαινε μέσα».

Αυτό δήλωσε στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Παππάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για το θάνατο του 35χρονου ομογενή στους Βουλιαράτες και συνέχισε: «Σκοτώθηκε όρθιος και κοιτώντας στα μάτια τους δολοφόνους του».

Ο ίδιος έβαλε στο θέμα και μία νέα διάσταση, σημειώνοντας ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι πολιτικοποίησε το θέμα Κατσίφα, λέγοντας ότι προσπαθεί να απομακρύνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα και να την στρέψει αλλού.

«Είδαμε την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πλυμένη και με ραμμένα τραύματα», είπε ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος, που είδε το άψυχο κορμί του 35χρονου, παρουσία του Έλληνα ιατροδικαστή, για μόλις πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου στο himara.gr, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, δηλαδή πολύτιμα στοιχεία είχαν αλλοιωθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι αξιόπιστη η όποια εξέταση της σορού γίνει εκ των υστέρων.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στο ύψος της καρδιάς και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής.

Η πομπή που μετέφερε το άψυχο σώμα του 35χρονου ξεκίνησε αφού είχε νυχτώσει και σε αυτήν υπήρχαν πολλά περιπολικά της αλβανικής Αστυνομίας που συνόδευαν το ασθενοφόρο με την σορό μέχρι το Νοσοκομείο Τιράνων.

Ο σκοπός ήταν να γίνει εκεί νέα εξέταση της, παρουσία του Έλληνα ιατροδικαστή όπως επιθυμεί η οικογένεια του 35χρονου, ωστόσο μετά τις εξελίξεις τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εξέλιξης καθίστανται κάθε άλλο παρά αξιόπιστα.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου  του ομογενή.

localStorage.clear();


Πηγή