Παρασκευή , 1 Μάρτιος 2024

Ο χιονιάς προκάλεσε «έμφραγμα» στην Αττική Οδό: «5 ώρες για να κάνουμε λίγα χιλιόμετρα» | ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια είναι τα προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αθήνα, εξαιτίας του χιονιά. Σε κεντρικές αρτηρίες επικρατεί χάος και οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στα ΙΧ για ώρες.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του δημοσιογράφου, διευθυντή του car&motor.gr Κώστα Φούζα, ο οποίος είναι αποκλεισμένος εδώ και τέσσερις ώρες στην Αττική Οδό.

«Στις 11:30 το πρωί που πέρασα τα διόδια κανείς δεν σταματούσε τα αυτοκίνητα για έλεγχο, περνούσαν ακόμη και μηχανές, δεν γινόταν κανένας ουσιαστικός έλεγχος, δεν σταματούσαν κανέναν. Δεν έχει περάσει εκχιονιστικό, παραμένω ακόμη μποτιλιαρισμένος στην Αττική Οδό, εδώ και τέσσερις ώρες και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εμφανιστεί κανένας, ούτε να ρωτήσει αν υπάρχει πρόβλημα, ούτε αν χρειάζεται κάποιος βοήθεια, ούτε για το παραμικρό. Τα προβλήματα εντωμεταξύ αναμένεται να κλιμακωθούν καθώς υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία σε λίγο θα ξεμείνουν και από καύσιμα».

Εκκληση μέσω του iefimerida απηύθυνε και αναγνώστρια η οποία σε επικοινωνία μαζί μας, μας περιέγραψε ότι ο σύζυγός της είναι εγκλωβισμένος επί 5 ώρες στην Αττική Οδό. «Με την τροχαία δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, ούτε με την Αττική Οδό. Ο σύζυγός μου είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό, λίγο πριν την έξοδο προς Μαραθωνος, στο ρεύμα προς Αθήνα. Σε μία ώρα διένυσε απόσταση 500 μέτρων, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει έκκληση για απεγκλωβισμό των οδηγών από την Πυροσβεστική δεδομένου ότι το φαινόμενο θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες όπως λένει και οι μετεωρολόγοι».

Βίντεο από την Αττική Οδό -Απίστευτη ταλαιπωρία

Η ανακοίνωση από την «Αττική Οδό»:

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική
Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35
εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο
χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση
που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία
των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια
παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της
Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.


Πηγή