Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026

Πάπας: «Αποτρόπαια βία» στον πόλεμο στο Ιράν -«Κάντε ανακωχή!», η έκκλησή του

Έκκληση απηύθυνε την Κυριακή ο Πάπας Λέων για την άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με το Ιράν.

Την ώρα που ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα του, ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης, στη σταθερότητα και την ειρήνη που οι λαοί της περιοχής λαχταρούν.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής υποφέρουν από την αποτρόπαια βία του πολέμου», είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Εξ ονόματος των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και όλων των καλόπιστων γυναικών και ανδρών, απευθύνω έκκληση σε όσους ευθύνονται για αυτόν τον πόλεμο: Κάντε ανακωχή!», επισήμανε ο Πάπας Λέων.

«Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πολλοί περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Επαναλαμβάνω την εγγύτητά μου σε όλους εκείνους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους στις επιθέσεις», υπογράμμισε.

Η Βρετανία εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή της στον πόλεμο στο Ιράν

Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα ο πόλεμος -Η Τουρκία δεν θα εμπλακεί ούτε θα απαντήσει στο Ιράν»

Ο Λέων πρόσθεσε πως η κατάσταση στον Λίβανο, που συγκλονίζεται από έναν πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και τις φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, αποτελεί επίσης αιτία «μεγάλης ανησυχίας».

«Ελπίζω να υπάρξουν οδοί διαλόγου που μπορούν να υποστηρίξουν τις Αρχές της χώρας στο να εφαρμόσουν διαρκείς λύσεις στη σοβαρή κρίση που εκτυλίσσεται, για το κοινό καλό όλου του λαού του Λιβάνου», τόνισε.

ΑΠΕ ΜΠΕ


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν δεχόμαστε να δανειστούμε τους δικούς μας θησαυρούς

Μήνυμα στη Βρετανία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος …

Daily-News.GR