Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό με τον 35χρονο Ρομά -Διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργος Μπισμπίκης, σχετικά με το περιστατικό βασανισμού του 35χρονου Ρομά.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική είδηση ήταν πως ο 35χρονος αναγκάστηκε από ομάδα ατόμων, κατά την επίσκεψή του σε επιχείρηση, να πει τα κάλαντα γονατιστός, ενώ του έβαλαν και φωτιά.

Ο ίδιος πάντως στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια Πατρών ο 35χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται. Σημείωσε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και είπε πως μόνος του γονάτισε. Όμως, αν και ρωτήθηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, θέλοντας ίσως να καλύψει τους δράστες.

Τι θα διερευνήσει η Εισαγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 35χρονο, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.


Πηγή