Κυριακή , 4 Ιούνιος 2023
Παιδίατρος για άνοιγμα σχολείων: Έπρεπε να γίνει, αν τηρηθεί το ΧΑΜ θα αποφύγουμε τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων

Παιδίατρος για άνοιγμα σχολείων: Έπρεπε να γίνει, αν τηρηθεί το ΧΑΜ θα αποφύγουμε τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων

Ο Μάριος Ανδρέου, Παιδίατρος και Διευθυντής Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, βρέθηκε καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τα μέσα αυτοπροστασίας και την περαιτέρω εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Άνδρέου αρχικά αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων σχολίασε ότι «έπρεπε να γίνει» ενώ τόνισε πως η τήρηση του ΧΑΜ, στο σχολικό περιβάλλον, και όχι μόνο, θα εξασφαλίσει την αποφυγή του ενδεχόμενου πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, δήλωσε εντούτοις επιφυλακτικός ως προς το αν αυτό θα τηρηθεί στην πράξη.

Όπως ανέφερε ο Παιδίατρος στον ΣΚΑΪ, σε κάθε περίπτωση τόνισε μπαίνουμε σε μια μορφή κανονικότητας, υπάρχει ανησυχία όμως.

Δήλωσε υπέρμαχος της μάσκας και τόνισε πως τόσο τα παιδιά όσο και η κοινωνία γενικότερα θα πρέπει να συμμορφωθεί ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Πρόσθεσε τέλος πως ξεκινώντας από σήμερα με την επιστροφή της Γ λυκείου και σταδιακά με την επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών θα είμαστε σε θέση να βεβαιωθούμε ως κοινωνία και να είμαστε προετοιμασμένοι για τον Σεπτέμβρη.


Πηγή