Κυριακή , 2 Απρίλιος 2023
Πανικός σε τρένο στην Ολλανδία: Άνδρας φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ»

Πανικός σε τρένο στην Ολλανδία: Άνδρας φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ»

Ένας άνδρας που συμπεριφερόταν επιθετικά σήμερα το πρωί απέναντι σε επιβάτες τρένου υψηλής ταχύτητας Thalys, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι, συνελήφθη στον σταθμό του Ρότερνταμ, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Ο άνδρας δεν έφερε κάποιο όπλο και κανένας δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό αυτό, εξαιτίας του οποίου σταμάτησε προσωρινά η υπερταχεία.

«Σε ένα τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, ένας 28χρονος συμπεριφερόταν επιθετικά σήμερα το πρωί. Οι επιβάτες άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει “Αλάχου Ακμπαρ” και ξαφνικά υπήρξε πανικός» αναφέρει η αστυνομία στο Twitter.

«Ο άνδρας συνελήφθη και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν βρέθηκε κάποιο όπλο» πρόσθεσε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ολλανδίας NS ανακοίνωσε πως το τρένο, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ στις 06:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδος), σταμάτησε για μισή ώρα στο Ρότερνταμ προτού συνεχίσει το δρομολόγιό του για το Παρίσι.

Το 2015, μερικούς μήνες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ένας Μαροκινός, ο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, επιβιβάστηκε σε τρένο Thalys στον σταθμό των Βρυξελλών, όντας οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ και εννέα γεμάτους γεμιστήρες, και άνοιξε πυρ μέσα στο τρένο. Αυτός τραυμάτισε δύο ανθρώπους προτού ακινητοποιηθεί από επιβάτες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και Αμερικανοί στρατιωτικοί που έκαναν διακοπές.

Ο Χαζάνι είχε πριν από το περιστατικό αυτό επισκεφθεί τη Συρία, όπου είχε γνωρίσει τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, συντονιστή του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που έπληξε τη Γαλλία και το Βέλγιο το 2015 και το 2016.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή